Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas spēlē otrdien Amsterdamas "Ajax", aizvadot otrā puslaika lielāko daļu mazākumā, ar 2:1 (2:0) pieveica spēcīgo "Barcelona" un turpina cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā.

Spēlē Amsterdamā 19.minūtē Tulani Serero vadībā izvirzīja mājiniekus, bet pirmā puslaika izskaņā Danijs Hēsens panāca jau 2:0. Otrā puslaika sākumā Joels Veltmans soda laukumā nogāza brazīļu jauno talantu Nejmaru, par ko tiesnesis "Ajax" futbolistam parādīja sarkano kartiņu. Piespriesto "pendeli" realizēja Ksavi Fernandes, taču "Ajax" atlikušajā laikā mazākumā nosargāja savus vārtus un guva tik svarīgu uzvaru.

Citā H grupas spēlē "AC Milan" viesos ar 3:0 (1:0) pieveica Glāzgovas"Celtic", ari turpinot cīņu par iekļūšanu astotdaļfinālā.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm H grupā "Barcelona" ar 10 punktiem sev jau ir nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā, "Ajax" ir septiņi punkti, Milānas klubam par vienu mazāk, bet Skotijas vienība ar četriem punktiem saglabā niecīgas iespējas ieņemt trešo vietu un tiesības spēlēt Eiropas līgā. Pēdējā kārtā "Celtic" viesos spēlēs pret "Barcelona", bet "AC Milan" uzņems "Ajax".

Tikmēr E grupā vietu astotdaļfinālā nodrošināja "Chelsea", kas gan viesos ar 0:1 zaudēja "Basel", vienīgos vārtus zaudējot cīņas izskaņā. Citā šīs grupas spēlē Bukarestes "Steuaua" savā laukumā nospēlēja 0:0 pret "Schalke 04".

Pirms pēdējās kārtas spēlēm "Chelsea" ir deviņi punkti, astoņi punkti ir "Basel", vēl punkts mazāk "Schalke 04", bet "Steaua" kontā ir trīs punkti. Pēdējās kārtas spēlēs "Schalke 04" un "Basel" savstarpējā cīņā Vācijā noskaidros šīs grupas otro "laimīgo", bet "Chelsea" pēdējā kārtā uzņems rumāņu klubu.

Vēl otrdien F grupā pirms pēdējās kārtas spēlēm situācija ir ļoti "piņķerīga", jo uz divām vietām kandidē trīs komandas. Otrdien Dortmundes "Borussia" savās mājās ar 3:1 uzvarēja "Napoli", panākot pārsvaru arī savstarpējos mačos, ja būs nepieciešamība to ņemt vērā pēc pēdējām spēlēm. Savukārt Londonas "Arsenal", pateicoties diviem Džeka Vilšīra gūtajiem vārtiem, ar 2:0 pieveica Marseļas "Olympique".

Pēdējā kārtā "Napoli" uzņems "Arsenal", bet "Borussia" spēlēs ar grupas pastarīti "Olympique". Pirms šīm spēlēm "Arsenal" ir 12 punkti, "Borussia" un "Napoli" ir pa deviņiem punktiem, bet Francijas komandai punktu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!