Foto: AFP/Scanpix
Nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra futbolā potenciālā "nāves grupa" būs D apakšgrupa, kurā piektdien notikusī izloze saveda kopā Urugvaju, Angliju, Itāliju un Kostariku.

Pirms izlozes, kā ierasts, tika demonstrēts video ar iepriekšējo gadu Pasaules kausa ieguvējiem, kā arī futbola bumbas, ar kurām uzvaras tika izcīnītas. Tāpat uzrunu visiem klātesošajiem teica Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters, bet ceremonijas starplaikos uzstājās pasaulē pazīstami mūzikas mākslinieki.

Pasākumā piedalījās tādas futbola slavenības kā francūzis Zinedins Zidāns, kādreizējais Itālijas izlases kapteinis Fabio Kanavaro, bijušais Brazīlijas valstsvienības aizsargs Kafu un Džeofs Harsts, kurš 1966.gada Pasaules kausa finālspēlē Anglijas izlases sastāvā pret Rietumvāciju guva trīs vārtus jeb "hat trick", palīdzot angļiem pirmo un līdz šim vienīgo reizi triumfēt finālturnīrā.

Izlozē noskaidrojās, ka atklāšanas mačā mājiniece Brazīlija tiksies ar Horvātiju. Tāpat iespējams, ka jau astotdaļfinālā savā starpā var tikties Brazīlija un pēdējo gadu pasaules spēcīgākā komanda Spānija.

Spānija tikusi vienā grupā ar Nīderlandi, ko pārspēja 2010.gada Pasaules kausa finālā.

Kā zināms, valstsvienība, kas nākamajā vasarā triumfēs Pasaules kausa izcīņā, nopelnīs 35 miljonus dolāru (18 miljonus latu). Tikmēr vienība, kas būs iekļuvusi finālā, taču būs spiesta tajā piekāpties, tiks pie 25 miljoniem dolāru (12,9 miljoniem latu).

2014.gada Pasaules kauss no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas divas spēcīgākās komandas iekļūs astotdaļfinālā.

2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā triumfēja Spānija, kas finālā papildlaikā ar 1:0 uzvarēja Nīderlandi. Savukārt trešajā vietā otro reizi pēc kārtas ierindojās Vācija, kas ar 3:2 pārspēja Urugvaju.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra apakšgrupu izlozes rezultāti:

A grupa: Brazīlija, Horvātija, Meksika, Kamerūna;

B grupa: Spānija, Nīderlande, Čīle, Austrālija;

C grupa: Kolumbija, Grieķija, Japāna, Kotdivuāra;

D grupa: Urugvaja, Kostarika, Anglija, Itālija;

E grupa: Šveice, Ekvadora, Francija, Hondurasa;

F grupa: Argentīna, Bosnija un Hercegovina, Irāna, Nigērija;

G grupa: Vācija, Portugāle, Gana, ASV;

H grupa: Beļģija, Alžīrija, Krievija, Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!