Foto: AFP/Scanpix
Svētdienas rītā miris viens no visu laiku izcilākajiem pasaules futbolistiem, portugāļu leģenda Eisebio, vēsta ārvalstu masu mediji.

71 gadu vecais portugālis miris no sirds mazspējas.

"Sekojot viņa ikdienas dzīvei, biju liecinieks, kā viņa veselība pēdējos gados kļuva ļoti trausla un tas bija arī redzams," Portugāles nacionālā televīzijā teica Eisebio biogrāfijas autors Žao Maljeiru.

Sava spēles stila pēc Eisebio (pilnā vārdā Eisebio da Silva Fereira), kurš dzimis Portugāles kontrolētajā reģionā Mozambikā, ieguva iesauku "melnā pantera". 1962.gadā futbolists palīdzēja "Benfica" izcīnīt UEFA Eiropas kausu, bet karjeras laikā viņš četras reizes aizveda savu klubu līdz turnīra finālam. Portugāles čempionātā Eisebio ar "Benfica" 11 reizes kļuva par čempionu, kopumā 614 spēlēs gūstot 638 vārtus.

1966.gada Pasaules kausa finālturnīrā Eisebio bija labākais vārtu guvējs un palīdzēja Portugālei izcīnīt bronzas medaļas. Turnīrā viņš guva deviņus vārtus un tika atzīts arī par labāko futbolistu. Tobrīd Eisebio dēvēja par visu laiku labāko pasaules futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!