Foto: AP/Scanpix
Slavenais poļu futbolists Roberts Levandovskis apsver domu nolīgt miesassargus, kamēr atlikušos mēnešus atradīsies un spēlēs Vācijas bundeslīgās komandā Dortmundes "Borussia", vēsta britu laikraksts "Daily Mail".

Kā zināms, talantīgais uzbrucējs Levandovskis pēc nākamās sezonas, kad beigsies viņa līgums ar "Borussia", pievienosies valsts čempioniem Minhenes "Bayern". Aizvadītajā nedēļā tika panākta oficiāla abpusēja vienošanās. Noslēgtais piecu gadu līgums stāsies spēkā līdz ar 1.jūliju.

Šis notikums šokēja "Borussia" komandas līdzjutējus, kuri Minhenes klubu uzskata par sīvāko konkurentu cīņā par tituliem Vācijā.

Pagaidām Vācijā aizrit ziemas pārtraukums, tāpēc ne Levandovskis, ne Dortmundes vienības līdzjutēji vēl nav tikušies aci pret aci. Tomēr sezona atsāksies janvāra beigās, tāpēc polis līdz mēneša beigām nopietni apsver iespēju atrast un nolīgt miesassargus. Šādu faktu apstiprinājis arī futbolista aģents.

Baumas par spēlētāja pāreju uz "Bayern" aizsākās jau 2012.gadā. Jau tad futbolistam bija jāsamierinās ar agresīvām kluba līdzjutēju izdarībām. Spēlētājs tika nomelnots sociālajos tīklos, kā arī viņam tika apzagta dzīves vieta netālu no Dortmundes.

Levandovskis "Borussia" komandā spēlē jau kopš 2010./11.gada sezonas.

Aizvadītajā sezonā bundeslīgā viņš guva 24 vārtus, bet vēl desmit pievienoja Eirokausu turnīros. Šosezon 25 gadus vecais Levandovskis bundeslīgā izcēlies ar 11 gūtajiem vārtiem.

Kā ziņots, pagājušajā vasarā "Borussia" komandu jau pameta vāciešu futbola jaunā zvaigzne Mario Gēce, kurš arī par 37 miljoniem eiro (26 miljoniem latu) pievienojās "Bayern" vienībai.

Aizvadītajā sezonā "Bayern" kļuvis par pirmo vācu klubu, kuram vienā gadā izdevies izcīnīt trīs lielākās trofejas. Tas uzvarēja gan Vācijas čempionāta, gan Vācijas kausā, kā arī ieguva UEFA Čempionu līgas titulu.

Savukārt "Borussia" šajā sezonā kļuva par Vācijas čempionāta un Čempionu līgas vicečempioniem.

Šajā sezonā "Bayern" pašreiz atrodas bundeslīgas kopvērtējuma galvgalī, bet Dortmundes klubs atpaliek par 12 punktiem, kas dod ceturto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!