Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) pārstāvju tikšanās laikā ar Liepājas pilsētas domi un pilsētas sporta dzīves vadītājiem ceturtdien konceptuāli tika panākta vienošanās par futbola komandas saglabāšanu šajā pilsētā, informē LFF.

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis atklāja, ka komandas nosaukums būs FK "Liepāja" un tā ieņems likvidētās SK "Liepājas metalurgs" futbola komandas vietu.

"Šodien mums bija konstruktīva tikšanās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, pilsētas Sporta pārvaldes un Sporta skolas vadību. Konceptuāli esam vienojušies, ka Liepājas futbola komanda Latvijas Virslīgas čempionāta būs arī turpmāk. Tālāk komandas vadībai būs nepieciešams veikt visu nepieciešamo licencēšanas procesu un šajā jautājumā LFF ir gatava cieši sadarboties," skaidroja Mežeckis.

"Latvijas futbola vēsturē Liepājai ir neatsverama loma. Gadu no gada Liepājas futbols izaudzinājis daudzus talantīgus spēlētājus gan Latvijas futbola izlasei, gan arī visu vecumu jauniešu un meiteņu futbola izlasēm. Arī šobrīd Latvijas U-21 futbola izlases sastāvā dalībai Sadraudzības kausa izcīņā pieteikti seši liepājnieki," LFF ģenerālsekretārs uzsver Liepājas futbola ietekmi Latvijas futbola kartē, vienlaikus izsakot cerību, ka komandas saglabāšana sniegs papildus motivāciju un iespēju Liepājas jaunajiem futbolistiem parādīt sevi plašākai auditorijai Latvijas Virslīgas čempionātā.

Kā informēja LFF ģenerālsekretārs, vienlaikus notiek sarunas ar Latvijas nacionālās futbola izlases uzbrucēju un vienu no pazīstamākajiem Liepājas futbola audzēkņiem Māri Verpakovski par viņa iespējamo iesaistīšanos FK "Liepāja" organizēšanā un vadīšanā. Tikmēr Virslīgas komandas galvenā trenera pienākumi, visticamāk, tiks uzticēti pagājušās sezonas SK "Liepājas metalurgs" galvenajam trenerim Jānim Intenbergam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!