Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola kluba Londonas "Chelsea" galvenais treneris Žozē Mourinju piektdien apstiprinājis, ka valsts čempioniem Mančestras "United" par tā rekordsummu drīzumā tiks pārdots spāņu pussargs Huans Mata.

Mourinju paudis pārliecību, ka Mata kļūs par vienu no "United" komandas līderiem, uzsverot, ka par viņu samaksātā naudas summa atspoguļo spēlētāja meistarību. Darījums oficiāli apstiprināts vēl nav.

Vietējie mediji ziņo, ka "United" par Matu maksās ap 37 miljoniem mārciņu (44,6 miljoniem eiro), kas būtu jauns Mančestras kluba transfēru rekords. Iepriekšējais rekords tika sasniegts 2008.gadā, kad "United" par bulgāru uzbrucēju Dimitaru Berbatovu samaksāja teju 31 miljonu mārciņu.

Mata "Chelsea" klubam pievienojās 2011.gada vasarā, kad Londonas vienība par futbolistu Spānijas čempionāta komandai "Valencia" samaksāja 28 miljonus eiro. Turpmāko divu gadu laikā spēlētājs kļuva par vienu no kluba līderiem, taču šajā sezonā, kad kluba stūri pārņēmis Mourinju, Mata laukumā tiek ļoti reti.

Tiek ziņots, ka Matas vietu Londonas klubā ieņems ēģiptiešu pussargs Mohameds Salahs no Šveices vienības "Basel", par kura iegādi jau panākta principiāla vienošanās.

Tikmēr citā virzienā devies "Chelsea" komandas pieredzējušais ganiešu pussargs Mišels Esjēns, kurš pārcēlies uz Itālijas klubu "AC Milan". Londonas klubs pirms tam lauzis līgumu ar 31 gadu veco pussargu, lai viņš uz Milānu varētu pārcelties kā brīvais aģents.

Anglijas čempionāta kopvērtējumā "Chelsea" 22 mačos iekrājuši 49 punktus, kas ļauj atrasties trešajā vietā, bet šo sezonu neveiksmīgi aizvadošā "United" vienība ar izcīnītiem 37 punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!