Foto: AFP/Scanpix

Slavenais futbolists Deivids Bekhems panācis oficiālu vienošanos par Amerikas Futbola līgas (MLS) kluba izveidi Maiami pilsētā, vēsta turnīra organizatori.

Trešdien ar šādu paziņojumu preses konferencē klajā nāca MLS komisārs Dons Gerbers, pats Bekhems un Maiami apgabala mērs Karloss Himeness.

Tiesa, preses konferencē netika pausts, kad Maiami pilsētas klubs varētu pievienoties MLS.

Bekhems kopā ar sabiedrotajiem šobrīd strādā pie tā, lai ar Maiami ierēdņiem noslēgtu vienošanos par pasaules mēroga stadiona izveidi, kas tiktu uzbūvēts no privātiem līdzekļiem.

"Mēs novērtējam, ko Bekhems ir devis līgai kā spēlētājs, vēstnieks un kā starptautiska ikona," izteicies Gerbers. "Esam priecīgi, ka viņš būs MLS kluba īpašnieks, un ceram, ka viņš mums palīdzēs kļūt par vienu no labākajām futbola līgām pasaulē."

"Ceļu no bērnības laikiem Anglijā uz Maiami pilsētu, kur esam tagad, vadījusi neizmērojama kaislīna pret futbolu," sacījis Bekhems. "Lūkojos uz ilgu un dinamisku sadarbību ar Maiami un MLS. Mana pieredze ar Losandželosas "Galaxy" lika saprast, ka kādu dienu vēlos pats savu komandu, un ir satriecoši redzēt, ka sapnis īstenojas."

Jau vēstīts, ka iepriekš interesi sadarboties ar Bekhemu izrādīja arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" zvaigzne Lebrons Džeimss, kuram pieder neliela daļa no Anglijas kluba "Liverpool" akcijām.

Šobrīd MLS līgā spēlē 19 komandas, bet jau 2015.gadā dalībnieku pulku papildinās Ņujorkas futbola klubs, ko atbalsta pilsētas beisbola klubs "Yankees" un Anglijas premjerlīgas vienība Mančestras "City". Savukārt pēc tam pievienosies vēl četras vienības.

Jau vēstīts, ka Bekhems par profesionālā futbolista gaitu noslēgšanu paziņoja 2013.gada pavasarī, kad Parīzes "Saint-Germain" rindās kļuva par Francijas čempionu.

No 2007. līdz 2012.gadam viņš pārstāvēja MLS klubu Losandželosas "Galaxy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!