Foto: LETA

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars uzreiz pēc notikušās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas apakšgrupu izlozes uzsvēra, ka pretinieki tikuši ļoti spēcīgi, bet tas valstsvienībai ir labs izaicinājums.

Atgādinām, ka jaunajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas nacionālā futbola izlase tika ielozēta "A" apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Īslandi un Kazahstānu.

"Šobrīd negribētu daudz komentēt izlozes rezultātus pirms neesam saņēmuši pilno spēļu kalendāru. Viennozīmīgi, mēs esam ielozēti spēcīgā grupā, kurā ielozētas top komandas no katra groza. Mums jāapzinās, ka šodien Eiropā nevar būt vāju pretinieku. Jebkura komanda šodien trenējas, futbolisti un treneri strādā, visi vēlās iegūt punktus kvalifikācijas turnīrā. Mums nevajadzētu cerēt uz brīnumu, ka izloze izkritīs veiksmīgs vai vājš pretinieks," LFF citē Paharu. "Izlozētā apakšgrupa ir labs izaicinājums mūsu komandai. Mēs apzināmies, ka pret top komandām varam arī zaudēt, taču, ja mēs vēlamies kādreiz atkārtot vismaz 2004.gada sasniegumu, mums ir jāspēlē ar šādām komandām, jāmeklē varianti, kā ar viņiem spēlēt līdzīgi un cīnīties par punktiem. Es domāju, ka nav nekā neiespējama. Būs grūti, tomēr mums priekšā sagaida nopietns darbs."

"Uzreiz pēc izlozes beigām pirmais iespaids bija drūmāks, taču šobrīd tas mainās un pēc kalendāra apstiprināšanas tas jau būs pilnīgi citādāks," piebilst Pahars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!