Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas futbolā pirmajā astotdaļfināla spēlē otrdien pērnās sezonas Vācijas un Eiropas otrais spēcīgākais klubs Dortmundes "Borussia" ar 4:2 (2:0) viesos uzvarēja Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit" un tādējādi pietuvojās vietai ceturtdaļfinālā.

Jau pirmo piecu minūšu laikā viesiem divu vārtu pārsvaru deva armēņu pussargs Henrihs Mhitarjans un Marko Roiss, bet otrā puslaika ievadā mājiniekiem vienus vārtus atguva Oļegs Šatovs. Uzreiz pēc tam poļu zvaigzne Roberts Levandovskis atjaunoja divu vārtu pārsvaru Vācijas klubam, bet 69.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes 2:3 panāca brazīliešu uzbrucējs Halks. Pēdējais vārds gan piederēja viesiem, kad divas minūtes pēc Halka precīzā raidījuma vēlreiz izcēlās Levandovskis.

"Zeņit" un "Borussia" šajā turnīrā savā starpā tiekas pirmo reizi, taču pēdējo reizi Dortmundes komanda pret kādu no Krievijas komandām spēkojās pirms 11 gadiem.

Sanktpēterburgas komandai Čempionu līgas astotdaļfinālam izdevās kvalificēties otro reizi pastāvēšanas vēsturē, turklāt tas izdarīts par mata tiesu - sešās spēlēs tiekot tikai pie sešiem punktiem, taču G apakšgrupas kopvērtējumā tik un tā apsteidzot Portugāles komandu "Porto" un austriešu Vīnes "Austria".

Tikmēr "Borussia" izslēgšanas spēlēm izdevās kvalificēties otro sezonu pēc kārtas, kas ir labākais sasniegums kopš 1998.gada, kad tas izdevās trīs reizes pēc kārtas. Dortmundes vienība cīnījās D apakšgrupā kopā ar spēcīgo Anglijas klubu Londonas "Arsenal", Itālijas vicečempioniem "Napoli" un Francijas grandu Marseļas "Olympique". Trim vienībām pēc sešām kārtām bija pa 12 punktiem, taču Čempionu līgas astotdaļfinālā iekļuva "Borussia" un "Arsenal".

Tikmēr citā mačā otrdien zaudējumu piedzīvoja un soļa attālumā no izkrišanas no turnīra nonāca slavenais angļu klubs "Manchester United", kas viesos ar 0:2 (0:1) piekāpās Pireju "Olympiacos". Spēles 38.minūtē Alehandro Domingess ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca mājiniekiem 1:0, bet otros vārtus Grieķijas klubam 55.minūtē guva Džoels Kembels.

Tādējādi "Olynmpiacos" ir tuvu tam, lai pēc 15 gadu pārtraukuma atkal spēlētu UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā.

Komandas astotdaļfināla pirmās spēles aizvadīja arī iepriekšējā nedēļā, bet noslēdzošās tiek izspēlētas šonedēļ. Atbildes mači gaidāmi no 11. līdz 19.martam.

Uzvarētāji divu spēļu summā iekļūs ceturtdaļfinālā.

Turnīra fināls plānots 2014.gada 24.maijā Portugālē, Lisabonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni Minhenes "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!