Foto: F64

Latvijas futbola izlases pussargs Alans Siņeļņikovs, kurš janvāra beigās pievienojās Čehijas augstākās līgas komandai Ostravas "Banik", pēc smagas ceļgala traumas gūšanas nespēlēs vismaz pusgadu.

Kā apstiprināja "Banik" komandas preses sekretārs Jaroslavs Badura, Siņeļņikovs pārrāvis ceļgala krusteniskās saites un smagi traumējis arī menisku.

Futbolistam, kurš var spēlēt arī kā malējais aizsargs, būs jāārstējas vismaz sešus mēnešus, taču atkopšanās laiks par pieaugt arī līdz astoņiem mēnešiem.

Sava jaunā kluba rindās Siņeļņikovs tā arī nepaguva debitēt. Līgums futbolistam noslēgts uz diviem ar pusi gadiem, tomēr gadījumā, ja "Banik" šosezon zaudēs vietu valsts augstākajā līgā, Siņeļņikovs varēs to atstāt.

Siņeļņikovs iepriekš bija viens no futbolistiem, kurš pārtrauca līgumu ar Latvijas vicečempioniem "Skonto" nesaņemtās algas dēļ, tāpēc Čehijas klubam varēja pievienoties kā brīvais aģents.

Pašlaik 23 gadus vecais pussargs "Skonto" kluba sistēmā spēlēja kopš 2007.gada, bet Latvijas izlasē viņam aiz muguras ir 11 mači.

"Banik" ar 15 punktiem 17 spēlēs vietējā čempionātā pašlaik ieņem priekšpēdējo, 15.vietu, tomēr desmitajai pozīcijai ir vien par trim punktiem vairāk.

Citā šīs valsts komandā "Teplice" spēlē Latvijas izlases aizsargs Renārs Rode. Šī vienība ar 28 punktiem kopvērtējumā pašlaik ieņem ceturto vietu.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!