Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola čempionātā svētdien slavenajā "el Clasico" spēlē argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi guva trīs vārtus, palīdzot "Barcelona" aizraujošā un notikumiem bagātā cīņā ar 4:3 (2:2) pieveikt "Real Madrid".

Tomēr vairums futbola ekspertu un līdzjutēju spēles "spožākās zvaigznes" titulu atvēlējuši galvenajam tiesnesim Undiano Maljekano, kurš cīņas gaitā izcēlās ar strīdīgiem lēmumiem, piesprieda trīs 11 metru soda sitienus, kā arī no laukuma noraidīja madridiešu aizsargu Serhio Ramosu.

Spēles septītajā minūtē Andress Injesta guva Katalonijas kluba pirmos vārtus, bet puslaika vidū četru minūšu laikā Karīms Benzemā guva divus vārtus, panākot 2:1 jau "Real Madrid" labā. Neilgi pirms pārtraukuma Mesi guva savus pirmos vārtus mačā, bet visi spraigākie notikumi risinājās otrajā puslaikā.

55.minūtē Krištianu Ronaldu realizēja spēles pirmo "pendeli", atgūstot "Real Madrid" vadību. Pēc astoņām minūtēm savā soda laukumā noteikumus pret Nejmaru pārkāpa Ramoss, kuru tiesnesis arī noraidīja no laukuma, bet Mesi bija precīzs no 11 metru atzīmes. Spēles izskaņā "Real Madrid" soda laukumā neatļauti kavēja Injestu, un Mesi realizēja "pendeli", gūstot savus trešos vārtus spēlē un atnesot "Barcelona" uzvaru.

Pēc šīs spēles Mesi ar 19 gūtajiem vārtiem ir kļuvis par visu laiku rezultatīvāko "El Clasico" spēlētāju. Savukārt Spānijas čempionāta visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā Mesi tagad panācis otrajā vietā esošo bijušo "Real Madrid" spēlētāju Ugo Sančesu - abu kontā ir pa 234 vārtiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!