Foto: AFP/Scanpix

Kāds Anglijas futbola kluba "Chelsea" jaunais spēlētājs, kurš ne reizi nav spēlējis pirmās komandas rindās, gadā algā saņem vienu miljonu sterliņu mārciņu, vēsta "The Daily Mail".

Dāņu centra aizsargam Andreasam Kristensenam aprīlī apritēja 18 gadi, un viņš ir viens no perspektīvākajiem jaunajiem futbolisti savā pozīcijā pasaulē. Tomēr arī talants viņam neļauj iekļūt bagātās "Chelsea" sastāvā par uz mazākas nozīmes mačiem, lai gan nedēļā jaunais dāni saņem 20 000 sterliņu mārciņu lielu atalgojumu. Līdz šim viņš tikai reizi bijis iekļauts "Chelsea" lielās komandas pieteikumā, bet laukumā tā arī nav devies.

2013.gadā "Chelsea" uzvarēja cīņā par šo talantīgo jaunekli, piesolot ievērojamu atalgojumu. Savās rindās dāni, kurš pirms tam spēlēja "Brondby", vēlējās redzēt arī "Barcelona", "Manchester City" un "Manchester United".

"Chelsea" izsenis pazīstama ar jauno talantu pārvilināšanu, piesolot iespaidīgu atalgojumu, taču retais spējis izkarot vietu pirmajā komandā. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir pussargs Džoss Makīčrans, kurš pēc pāris veiksmīgām spēlēm saņēma iespaidīgu kontraktu – 38 000 sterliņu mārciņas nedēļā. Tomēr pēc tam futbolists "pazuda" un nespēja sevi apliecināt, bet "Chelsea" viņu iznomāja "Swansea", "Middlesbrough", "Watford" un "Wigan Athletic". Futbolistam martā apritēja 21 gads, un speciālisti lēš, ka viņš karjerā nespēs iekļūt kāda spēcīga kluba rindās.

Vēl viens "Chelsea" izšķērdības piemērs ir Nemanja Matičs, kurš tagad atkal spēlē slavenajā Londonas klubā. 2009.gadā serbu jauno talantu "Chelsea" no "MFK Košice" iegādājās par 1,5 miljoniem sterliņu mārciņu, bet pats futbolists saņēma iespaidīgu atalgojumu. Traumu un citu iemeslu dēļ Matičam neizdevās nostiprināties "Chelsea" sastāvā, 2011.gadā viņu pārdeva uz "Benfica", bet šogad janvārī par 21 miljonu sterliņu mārciņu atpirka viņu atpakaļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!