Foto: AFP/Scanpix

Otro gadu pēc kārtas par Francijas čempioniem futbolā trešdien kļuva Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komanda.

Tiesa, čempiontitulu PSG nodrošināja neklātienē, jo Parīzes kluba tuvākie sekotāji "Monaco" savā laukumā nespēja uzveikt vienu no Francijas čempionāta vājākajām komandām "Guingamp", nospēlējot ar to neizšķirti 1:1 (0:0).

Jau pirms šī dueļa "Monaco" saglabāja vien teorētiskas izredzes iegūt titulu, taču tās tika uzlabotas pēc tam, kad 77.minūtē pazīstamais bulgāru uzbrucējs Dimitars Berbatovs atklāja mača rezultātu, izvirzot mājiniekus vadībā. Tomēr "Monaco" prieki nebija ilgi, jo pēc astoņām minūtēm turku pussargs Fatihs Atiks panāca neizšķirtu, un ar šādu rezultātu abu vienību duelis arī noslēdzās.

Neizšķirts ir atņēmis "Monaco" klubam pat teorētiskas izredzes pacīnīties par Francijas titulu, jo komandai līdz turnīra beigām atlicis aizvadīt tikai divus mačus, bet to no pirmajā vietā esošās PSG šķir septiņi punkti.

PSG vienība 35 spēlēs tikusi pie 83 punktiem, bet "Monaco" ir 76 punkti 36 mačos, kamēr trešajā vietā ar 68 punktiem tikpat cīņās seko "Lille".

Savu 36.kārtas maču PSG aizvadīs jau trešdienas vakarā, kad savā laukumā uzņems "Stade Rennes" futbolistus.

Zīmīgi, ka šī šosezon nav pirmā reize, kad "Guingamp" komanda sagādājusi "Monaco" vienībai nedienas - vēl aprīlī Francijas kausa izcīņas pusfinālā tā papildlaikā pieveica sāncenšus ar 3:1, iekļūstot finālā, kurā pēcāk arī triumfēja.

PSG komanda pērn par Francijas čempioniem kļuva pirmo reizi 19 gadu laikā, bet nu tai panākumu izdevies atkārtot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!