Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters 2015.gadā gaidāmajās vēlēšanās pretendēs uz arī piekto termiņu amatā.

"Es atkal kandidēšu. Mans mandāts noslēgsies, bet misija vēl nav izpildīta," 78 gadus vecais Blaters izteicies intervijā Šveices laikrakstam "Blick".

Kaut agrāk Blaters bija izteicies, ka šis viņa pilnvaru termiņš kļūs par noslēdzošo, vēlāk šveicietis vairs tik skaidru atbildi nesniedza. Par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās līdz šim bija paziņojis vien kādreizējais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks Žeroms Šampaņs, kurš strādāja ciešā sadarbībā ar Blateru no 2002. līdz 2005.gadam.

Blaters FIFA prezidents ir kopš 1998.gada, kad amatā aizstāja Žoau Avelanžu. 110 gadus ilgajā vēsturē Blaters ir vien organizācijas astotais prezidents. Viņš tika pārvēlēts 2002., 2007. un 2011.gadā.

Par reālāko viņa aizvietotāju ilgstoši minēts Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī, kurš to, vai kandidēs uz FIFA prezidenta amatu, solījis paziņot vasarā, kad Brazīlijā risināsies Pasaules kausa finālturnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!