Foto: AFP/Scanpix

Anglijas klubs Mančestras "City" un Francijas komanda Parīzes "Saint-Germain" (PSG) par Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) finanšu godīgas spēles programmas noteikumu neizpildi piektdien izpelnījušies apjomīgas sankcijas.

Zināms, ka "City" komandai ir piešķirts 60 miljonu eiro sods, kā arī atļauts nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīram pieteikt ne vairāk kā 21 spēlētāju. Ja klubs izpildīs visas darbības un procesus, ko prasa UEFA, tam no šīs soda naudas nāksies maksāt vien 20 miljonus eiro.

Gaidāmajā vasarā klubs jaunu spēlētāju iegādei drīkstēs tērēt ne vairāk kā 60 miljonus eiro, bet spēlētāju un personāla algu kopējam apmēram jāpaliek šīs sezonas līmenī.

PSG komandai piemēroti teju identiski sodi.

Abas šīs komandas šogad kļuvušas par savu valstu čempionvienībām.

Mazāka apmēra sodi par līdzīgiem pārkāpumiem piemēroti Krievijas klubiem Sanktpēterburgas "Zeņit", Kazaņas "Rubin" un Mahačkalas "Anži", Turcijas komandām Stambulas "Galatasaray", "Bursaspor" un "Trabzonspor", kā arī Bulgārijas vienībai Sofijas "Levski".

"Rubin" komandai šosezon bija izīrēts Latvijas kluba "Skonto" futbolists Artūrs Karašausks.

Jau vairākas sezonas ar finanšu godīgas spēles programmas realizēšanu dzīvē ļoti aktīvi nodarbojas UEFA, ar tās palīdzību liedzot klubiem tērēt pāri saviem ienākumiem. Noteikumi paredz, ka iepriekšējās divās sezonās klubu finansiālie zaudējumi nedrīkst būt lielāki par 45 miljoniem eiro.

Šajās sezonās "City" un PSG klubi, kurus uztur bagāti īpašnieki no Vidusāzijas, bijuši ļoti aktīvi spēlētāju tirgū, jaunu futbolistu iegādei tērējot milzīgas naudas summas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!