Foto: F64
Uz Latvijas futbola izlasi dalībai Baltijas kausā izsaukts jaunais Latvijas kausa ieguvējs "Jelgavas" komandas rindās Gints Freimanis, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Freimanis izlasē aizstās savainoto "Skonto" komandas kapteini Vladislavu Gabovu.

Kā ziņots, trešdien notikušajā Latvijas kausa finālspēlē "Jelgava" pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "Skonto", galveno balvu iegūstot otro reizi vēsturē.

Baltijas kausa izcīņas pusfināla spēlēs 29.maijā Ventspilī tiksies Somija un Lietuva, bet Liepājā - Latvija un Igaunija. Pēc tam 31.maijā Ventspilī risināsies spēle par trešo vietu, bet Liepājā notiks fināls.

Paredzams, ka pusfināla spēle ar Igauniju būs atvadu mačs pieredzējušajam uzbrucējam Mārim Verpakovskim, kurš šosezon darbojas kā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta komandas "Liepāja" prezidents, līdztekus tam turpinot arī treniņus un vairākas reizes izejot laukumā.

Valstsvienība vienkopus tiksies svētdien, 25.maijā, Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, no kurienes komanda uzreiz dosies uz Liepāju, lai sāktu gatavošanos pusfinālam pret Igauniju. Futbolisti, kas piedalīsies virslīgas čempionāta spēlē starp Jūrmalas "Spartaks" un "Skonto" komandām, izlasei pievienosies 25.maija vakarā.

Freimanis kļuvis par ceturto kandidātu sarakstā iekļauto futbolistu, kurš līdz šim izlasē nav aizvadījis nevienu spēli. Tādi ir arī vārtsargs Pāvels Šteinbors, aizsargs Oļegs Timofejevs un pussargs Visvaldis Ignatāns. Tikmēr tikai pa vienam mačam izlasē aiz muguras ir aizsargiem Kasparam Dubram un Antonam Kurakinam.

Pēc ilgāka pārtraukuma valstsvienībā atgriezušies uzbrucējs Edgars Gauračs un pussargs Oļegs Laizāns, bet tajā nav iekļauts joprojām savainotais pussargs Aleksandrs Cauņa, kā arī uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Iepriekšējo spēli Latvijas izlase aizvadīja martā, kad pārbaudes cīņā izbraukumā ar 0:1 zaudēja Maķedonijai. Salīdzinot ar šo spēli, Latvijas izlases rindās nav iekļauts pussargs Juris Laizāns, kurš noslēdzis profesionālās gaitas, kā arī pussargs Roberts Savaļnieks un aizsargs Renārs Rode.

Baltijas Kausa izcīņa nacionālajām izlasēm tiek uzskatīta par vecāko starptautisko futbola turnīru Eiropā. Atbilstoši vēstures liecībām, pirmajā turnīrā 1928.gadā triumfēja Latvijas izlase. Agrāk šāds turnīrs tika rīkots katru gadu, bet šobrīd Baltijas kauss notiek reizi divos gados Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā. Pirms diviem gadiem Igaunijā kausu izcīnīja Latvijas valstsvienība.

Ar šo turnīru Latvijas izlases turpina gatavošanos 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurā Latvija startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu.

Latvija atlases turnīru sāks 9.septembrī, izbraukumā aizvadot dueli pret Kazahstānu. Savukārt otrais mačs tiks aizvadīts savā laukumā - 10.oktobrī pret Islandi, bet trīs dienas vēlāk mājās būs jātiekas arī ar Turciju.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts dalībai Baltijas kausa izcīņas turnīrā:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Aleksandrs Koļinko (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Pāvels Šteinbors (Zabžes "Gornik", Polija);

aizsargi - Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Vitālijs Maksimenko (Braitonas "Albion", Anglija), Nauris Bulvītis ("Aarau", Šveice), Antons Kurakins, Oļegs Timofejevs, Kaspars Dubra (visi - "Ventspils");

pussargi - Artis Lazdiņš, Gints Freimanis (abi - "Jelgava"), Artūrs Zjuzins (Kaļiņingradas "Baltika"), Aleksandrs Fertovs ("Sevastopol", Ukraina), Ritvars Rugins ("Skonto"), Jurijs Žigajevs ("Ventspils"), Andrejs Kovaļovs (Kišiņevas "Dacia", Moldova), Aleksejs Višņakovs (Lodzas "Widzew", Polija), Visvaldis Ignatāns ("Ventspils"), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija).

uzbrucēji - Valērijs Šabala ("Skonto"), Eduards Višņakovs (Lodzas "Widzew"), Māris Verpakovskis ("Liepāja"), Edgars Gauračs (Jūrmalas "Spartaks").


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!