Foto: F64
Ukraiņu speciālists Genādijs Orbu līgumu ar Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubu Daugavpils "Daugava" noslēdzis uz diviem gadiem, treneris pastāstījis intervijā portālam "novostimira.com".

Par šī speciālista došanos uz Latviju runas klīdušas jau ilgāku laiku, kam neoficiālu apstiprinājumu bija guvusi arī aģentūra LETA.

Tagad Orbu atzinis, ka pagaidām joprojām atrodas Ukrainā, jo tiek risināti pēdējie jautājumi saistībā ar vīzu, tomēr drīzumā viņš dosies uz Latviju.

"Esmu jau parakstījis oficiālu līgumu uz diviem gadiem. Par piedāvājumu es domāju ne ilgāk kā piecas minūtes," izteicies Orbu. "Svarīgu lomu spēlēja fakts, ka pusgadu biju bez darba, tāpēc vēlējos izmēģināt savus spēkus Latvijā."

Pēc neoficiālas informācijas, kopā ar treneri komandā ieradīsies arī aptuveni pieci ukraiņu spēlētāji.

"Daugavas" komandu šosezon vadīja krievu speciālists Viktors Demidovs, bet pērnajā sezonā vienība moldāvu trenera Ivana Tabanova vadībā Latvijas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Demidovs vienību bija pametis jau pirms vairāk kā nedēļas, bet jaunu darba vietu viņš atradis Krievijas pēc spēka otrās līgas komandā Sanktpēterburgas "Dinamo".

Daugavpils klubs, kas 2012.gadā izcīnīja valsts čempionu titulu, pašlaik virslīgas čempionāta kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā un saspringti cīnās par vietu labāko divniekā.

Pašlaik 43 gadus vecais Orbu iepriekš strādājis Ukrainas klubu "Sevastopol" un Mariupoles "Iļjičevec" sistēmā, tomēr viņam nav galvenā trenera pieredzes. Trenera aģents Ukrainas medijos izteicies, ka viņa pieredzes iegūšanas plānus visveiksmīgāk ir iespējams realizēt tieši Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!