Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas sieviešu futbola izlase izcīnījusi trešo vietu Lietuvā notiekošajā Baltijas kausa izcīņas turnīrā, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase piektdien ar 0:1 zaudēja Lietuvas valstsvienībai, vienīgos vārtus ielaižot no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Savukārt otrajā cīņā Latvijas izlase sestdien ar 0:4 kapitulēja Igaunijas priekšā, kas nozīmē, ka Latvijas izlase turnīru noslēgusi trešajā vietā, bet tā uzvarētājas noskaidrosies Lietuvas un Igaunijas komandu savstarpējā mačā.

Valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss kandidātu sarakstā dalībai turnīrā bija iekļāvis 19 spēlētājas, no kurām četras pārstāv ārzemju klubus Vācijā, Igaunijā un ASV.

Paralēli turpat Šauļos risinās arī Baltijas kausa izcīņa U-15 meiteņu izlasēm. Pirmajā spēlē Latvijas vienība ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret Lietuvas vienaudzēm, vienīgos vārtus gūstot Viktorijai Zaičikovai, bet otrajā cīņā ar 3:2 tika pārspēta Igaunija. Vārtus Latvijas komandas labā guva Jeļena Tarasova un Paula Linda Liniņa, bet trešo reizi bumbu savos vārtos raidīja Igaunijas izlases spēlētāja.

Galīgais vietu sadalījums U-15 turnīrā noskaidrosies svētdien pēc Lietuvas un Igaunijas komandu spēles.

Šajā vecuma grupā Baltijas kausa izcīņa meitenēm risinās pirmo reizi. Galvenās treneres Karīnas Šakurovas vadītās komandas kodolu veido spēlētājas no Preiļu BJSS, Liepājas BJSS, "Imanta", Rīgas Futbola skolas, "Rēzekne"/"Malta" un AFA "Olaine" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!