Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs nākamajā Vācijas bundeslīgas sezonā cer izkarot vietu Hamburgas SV (HSV) komandas sākumsastāvā un ar daudziem gūtiem vārtiem palīdzēt tai izkarot vietu labāko sešniekā.

Rudņevs pagājušo sezonu iesāka HSV komandā, tomēr vēlāk tika izīrēts "Hannover 96" komandai līdz sezonas beigām. Kaut tika prognozēts, ka "Hannover 96" izmantos iespēju viņu izpirkt, klubs šādu soli nespēra, kas nozīmē, ka jaunajai sezonai Rudņevs gatavojas HSV sastāvā.

"Hannoverē pavadītais laiks bija labs. Guvu četrus vārtus un veicu četras rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai iegūt pāris svarīgus punktus," laikrakstā "Bild" citēts Rudņevs, kuram ar Hamburgas klubu ir spēkā esošs līgums līdz 2016.gadam.

Uzbrucējs paudis, ka viņš nespēja izkarot iepriekšējā HSV komandas galvenā trenera Berta van Marvijka uzticību. "Viņa laikā man negāja labi, jo allaž tiku sēdināts uz rezervistu soliņa. "

Savukārt ar pašreizējo Hamburgas kluba galveno treneri Mirko Slomku Rudņevs iepazinies Hannoverē, kur gan viņa vadībā uzbrucējs nepaguva uzspēlēt, jo Slomka amatu zaudēja vēl pirms Rudņeva ierašanās klubā.

"Hamburga ir lieliska pilsēta. Te daudz labāk patīk gan man, gan manai ģimenei, tāpēc mans mērķis ir izkarot vietu HSV sākumsastāvā. Vēlos palīdzēt komandai ar daudz gūtiem vārtiem, lai mums izdotos izcīnīt vietu labāko sešniekā," paudis Rudņevs.

Pašlaik pastāv iespēja, ka HSV rindas papildinās iepriekš komandai izīrēts Berlīnes kluba "Hertha" uzbrucējs Pjērs Mišels Lasoga, ko pats Rudņevs uzskata par labu ideju.

"Šī ir laba ideja. Man tas nesagādā nekādas problēmas. Viņš pagājušajā sezonā palīdzēja komandai saglabāt vietu bundeslīgā," skaidro Rudņevs. "Varbūt treneris lems laukumā sūtīt uzreiz divus uzbrucējus."

Kā ziņots, HSV komanda aizvadītajā sezonā vietu bundeslīgā saglabāja vien pārspēlēs, kad uzvarēja Firtes "Greuther" futbolistus. Līdz ar to HSV komanda joprojām ir vienīgā kopš bundeslīgas izveides 1963.gadā, kas tajā nekad nav zaudējusi vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!