Foto: AP/Scanpix
UEFA piektdien nolēma piešķirt tehnisko zaudējumu Polijas futbolu klubam Varšavas "Legia", kura rindās laukumā devies spēlētājs, kurš nedrīkstēja spēlēt.

"Legia" vietā tagad Čempionu līgā dalību turpinās Skotijas čempioni Glāzgovas "Celtic", kas piekāpās Polijas vienībai.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešās kārtas otrajā spēlē pret Glāzgovas "Celtic" "Legia" rindās cīņas beigās laukumā devās Bartošs Berezinskis, kurš pagājušā sezonā Eirokausos nopelnīja sarkano kartiņu. "Legia" divu spēļu summā ar 6:1 uzvarēja Skotijas čempionus Glāzgovas "Celtic", un iekļuva "plau off" kārtā, kur vajadzēja turpināt cīņu par vietu Čempionu līgas pamatturnīrā.

Tomēr tagad UEFA lēmusi, ka "Legia" otrajā spēlē pienākas zaudējums ar 0:3. Tādējādi divu spēļu summā rezultāts bija 4:4, bet nākamajā kārtā, pateicoties viesos gūtajiem vārtiem, ir iekļuvuši Skotijas futbolisti. Savukārt "Legia" turpinās cīnīties UEFA Eiropas līgā.

UEFA pēc ceturtdienas mača paziņoja, ka uzsāks izmeklēšanu, kas veikta ļoti operatīvi. Berezinskim par nesportisku rīcību pagājušajā sezonā Eiropas līgas pēdējā spēlē bija piešķirta trīs spēļu diskvalifikācija. Polijas komanda gan uzskatīja, ka futbolists sodu izcietis, jo kvalifikācijas iepriekšējā kārtā pret īru vienību "St.Patricks's Athletic" un pirmajā mačā pret "Celtic" Berezinskis nav piedalījies, tādējādi izciešot sodu.

Tomēr, kā noskaidrojās izmeklēšanā, "Legia" vienība futbolistu nebija nemaz pieteikusi dalībai turnīrā uz šiem iepriekšējiem mačiem un reģistrējusi tikai pirms atbildes mača pret "Celtic", tādējādi viņš nevarēja nemaz izciest sodu.

Pirms trīs gadiem "Celtic" komandai arī pēc zaudējuma radās iespēja turpināt cīņas Eirokausos. Toreiz no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra izslēdza Andra Vaņina pārstāvēto Šveices komandu "Sion", jo klubs nebija ievērojis aizliegumu iegādāties jaunus futbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!