Foto: Reuters/Scanpix
Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien atstāja spēkā Urugvajas futbola izlases uzbrukuma līderim Luisam Suaresam piemēroto diskvalifikāciju, tomēr viņam ļauts trenēties ar Spānijas vienību "Barcelona".

Kā zināms, šovasar notikušās Pasaules kausa izcīņas laikā Suaress iekoda plecā Itālijas valstsvienības aizsargam Džordžo Kjelīni, taču sodu no tiesneša par to nesaņēma. Tomēr vēlāk Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) viņu uz četriem mēnešiem diskvalificēja no visām ar futbolu saistītām aktivitātēm, kā arī piesprieda deviņu maču diskvalifikāciju nacionālajā izlasē.

Pēc turnīra Suaress no Anglijas vienības "Liverpool" par vairāk nekā 90 miljoniem eiro pārgāja uz "Barcelona", bet līdz šim viņam pat nebija ļauts trenēties ar savu jauno vienību. Savukārt spēlēt viņš nevarēs līdz oktobra beigām, kaut iepriekš tika cerēts, ka CAS diskvalifikāciju samazinātu uz pusi, kas urugvajietim ļautu atgriezties laukumā jau 25.augustā.

Pats Suaress sākotnēji noliedza košanu pretiniekam, tomēr vēlāk publiski izteica nožēlu par notikušo, kamēr Kjelīni izteicies, ka uzbrucējam piemērotais sods ir pārlieku bargs. Tāpat uz soda mēru ar neizpratni reaģēja dažādi Urugvajas futbola un politiskās dzīves pārstāvji, kamēr starptautiski Suaresam piemērotais sods pārsvarā tika vērtēts kā pelnīts.

Kā zināms, šī nebija pirmā reize, kad Suaress iesaistījies līdzīgā incidentā. Jau 2010.gadā, spēlējot Nīderlandes vienībā Amsterdamas "Ajax", Suaress iekoda Eindhovenas PSV pussargam Otmanam Bakalam un diskvalifikācijas dēļ izlaida septiņas spēles. Savukārt pērn aprīlī "Liverpool" uzbrucējs iekoda Londonas "Chelsea" aizsargam serbam Broņislavam Ivanovičam, pēcāk saņemot desmit maču diskvalifikāciju.

Tāpat Suaress 2011.gadā saņēma ilgstošu diskvalifikāciju par francūža Patrisa Evrā rasistisku aizvainošanu.

Urugvajas valstsvienība pēc Suaresa zaudēšanas Pasaules kausa astotdaļfinālā ar 0:2 piekāpās Kolumbijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!