Foto: Reuters/Scanpix

Ņemot vērā 2014.gada Pasaules kausa pieredzi Brazīlijā, FIFA prezidents Zeps Blaters, viesojoties Maskavā, ieteicis Krievijai samazināt stadionu skaitu, kas uzņems 2018.gada pasaules čempionāta mačus, ziņo Starptautiskā Sporta žurnālistu asociācija (AIPS).

Blaters šajā ierosinājumā atsaucas uz šāgada Pasaules kausa turnīra izmaksām un sarežģītību, un iesaka Krievijai pārdomāt sava turnīra formātu. Patreiz tas paredz izmantot 12 stadionus 11 dažādās pilsētās. Krievijas orgkomitejas izpilddirektors Aleksejs Sorokins bijis acīmredzami šokēts par FIFA ierosinājumu, kad tas pirmoreiz tika izteikts jau Riodežaneio. FIFA uzskata, ka daudzu stadionu izmantošana palielina izdevumus gan organizatoriem, gan faniem, un ir nogurdinoša.

Krievija plāno aptvert savu Eiropas daļu no Sanktpēterburgas līdz Jekaterinburgai un Sočiem, kas ir lielāka teritorija nekā Brazīlija. Astoņu grupu spēles notiktu četros "klasteros" - Ziemeļu (Kaļiņingradā un Sanktpēterburgā), Centrālajā (divi Maskavas stadioni - "Lužņiki" un "Spartak"), Volgas (Ņižņijnovgoroda, Kazaņa, Saranska, Samara, Volgograda) un Dienvidu/Urālu (Rostova pie Donas, Soči, Jekaterinburga). FIFA ieteikusi pilsētu skaitu samazināt līdz deviņām, atklājis Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko.

AIPS norāda, ka attālums no Kaļiņingradas līdz Jekaterinburgai ir lielāks nekā no Helsinkiem līdz Romai - 2414 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!