Foto: AFP/Scanpix
Pār pārsteigumiem 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā A grupā, kurā ir arī Latvijas futbola izlase, parūpējās Islandes un Čehijas valstsvienības.

Islandes futbolisti, ar kuriem nākamo spēli EURO 2016 atlasē Rīgā aizvadīs Latvija, savā laukumā negaidīti pārliecinoši ar 3:0 (1:0) uzvarēja Turciju. Lai gan statistikas rādītājos komandas bija diezgan līdzīgas, bumbas kontrolē pārsvars pat Turcijai, tomēr Islande labāk izmantoja savas iespējas un guva pārliecinošu uzvaru. Pirmā puslaika 19.minūtē pēc sitiena ar galvu pirmos vārtus guva Jons Dadi Budvardsons, bet otrā puslaika otrajā pusē divu minūšu laikā Gilfi Sigurdsons un Kolbeins Sigtorsons panāca 3:0.

Tikmēr Čehijas futbola izlase savās mājās kompensācijas laikā izrāva uzvaru 2:1 (1:0) pār grupas galveno favorīti Nīderlandi. Mačā liels teritoriālais pārsvars bija "oranžajiem", tomēr momentu izveidē komandas bija līdzīgas. 22.minūtē Boreks Dočkals ar teicamu sitienu no 20 metriem vadībā izvirzīja mājiniekus, bet 55.minūtē Nīderlande izlīdzināja rezultātu – Daleja Blinda piespēli ar galvu noslēdza Stefans de Vrijs.

Pēdējās minūtēs abas komandas varēja gūt vēl vārtus. Memfisa Depaja sitienu ar galvu atvairīja čehu vārtsargs Petrs Čehs, bet Vaclavs Prohazkas sitiens ar galvu bija nedaudz garām vārtiem. Veiksme čehiem uzsmaidīja kompensācijas laika pirmajā minūtē – holandiešu aizsargs Darils Janmāts ar galvu centās atspēlēt bumbu vārtsargam, bumba trāpīja pa vārtu stabu un pirmais pie tukšiem vārtiem bija Vaclavs Pilars.

Negaidīti uzvaru B grupā guva Kipra, kas savās mājās ar 2:1 pieveica šovasar Pasaules kausā debitējušo Bosniju un Hercegovinu. Citā mačā Velsa tikai ar 2:1 pieveica Andoru. Tikmēr H grupā Itālija viesos ar 2:0 apspēlēja Norvēģiju, Bulgārija ar 2:1 uzvarēja Azerbaidžānu, bet Horvātija ar 2:0 pārspēja Maltu.

Jau vēstīts, ka Latvijas futbola izlase otrdien viesos ar neizšķirtu sāka 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, A grupā cīnoties 0:0 ar Kazahstānas valstsvienību.

Nākamo spēli EURO 2016 kvalifikācijā Latvija aizvadīs 10.oktobrī, kad "Skonto" stadionā uzņems Islandi, bet pēc tam 13.oktobrī Rīgā viesosies Turcijas futbolisti. Gada pēdējā spēlē 16.novembrī Latvija viesos spēlēs pret mūsu grupas favorīti Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!