Foto: Shutterstock
Krievijas anektētās Krimas futbola klubs Jaltas "Žemčužina" vērsies pie Vladimira Putina, sūdzoties par Maskavas solījumu nepildīšanu, vēsta "championat.ru".

Jaltas klubs bija viens no pirmajiem, kurš neslēpa savu vēlmi pievienoties Krievijas čempionātam, un vēlāk, ar Maskavas palīdzību, sāka spēlēt Krievijas čempionātā.

"Līdzjutēji, futbolisti un kluba vadītāji ir spiesti vērsties pie Jums, jo tikai Jūsu personiska iejaukšanās var ietekmēt situāciju, kādā nonācis mūsu klubs un viss Krimas futbols.. Visi labi saprot, ka bez valsts atbalsta Krimā futbols nevar pastāvēt. Tāpēc Krievijas Sporta ministrijā Krimas klubiem solīja finansiālu palīdzību šajā sezonā," teikts "Žemčužina" paziņojumā. ""Mēs darījām savu darbu un cerējām, ka ātri vai vēlu cilvēki, kas deva garantijas, atcerēsies par mums un pildīs saistības. Taču līdz šim brīdim tas nav noticis."

Jaltas komanda norāda, ka dažādu līmeņu ierēdņi visu laiku tikai lūguši "paciesties", bet tikties nav vēlējušies. "Cietāmies, dzīvojām "uz parāda", ēdām "uz parāda", ekonomējām visu, ko vien var. "

"Žemčužina" norāda, ka tas ir ne tikai futbola klubs, bet arī "sociāls projekts", kas palīdzētu Jaltai un visai Krimai, dodot prieku "jaunajai paaudzei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!