Foto: F64
Žurnālistu balsojumā par šīs SMScredit.lv Virslīgas sezonas septembra labāko spēlētāju pārliecinoši atzīts FK ''Liepāja'' pussargs Jānis Ikaunieks. Tāpat Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā labākā trenera balvu saņem FK ''Liepāja'' galvenais treneris Viktors Dobrecovs.

Šogad balsojumā par mēneša labāko spēlētāju iesaistās arī sporta žurnālisti no visiem Latvijas reģionu centriem, kur mājo kāda no SMScredit.lv Virslīgas komandām.

Kopā ar Jāni Ikaunieku mēneša labākā spēlētāja balvai tika izvirzīti arī Gints Freimanis (FK Jelgava), Ahmeds Abdultaofiks (FK Ventspils) un Jevgenijs Kosmačovs (Daugavpils FC Daugava).

FK Liepāja septembrī aizvadīja vien 3 spēles, taču katra no tām bija ar augstu nozīmi. Žurnālistu balsojumā par labāko spēlētāju atzītais Jānis Ikaunieks piedalījās katrā no tām, kopumā izceļoties ar 4 vārtu guvumiem. Vispirms pussargs spēlē pret BFC Daugavpils, kas 20.septembrī risinājās Liepājā, izcēlās ar hattrick (3 vārtu guvumi), palīdzot savai komandai graut pretinieku ar 5:0, savukārt 31.kārtas ietvaros Ikaunieks ar savu meistarību iepazīstināja vēl lielāku futbola cienītāju daļu, plaši reklamētajā ''Kurzemes derbijā'' izceļoties ar precīzu sitienu un palīdzot liepājniekiem izcīnīt 1 punktu (1:1). 

Nenoliedzami ''Liepājas'' lieliskais sniegums septembrī tiek novērtēts ne tikai ar Jāņa Ikaunieka izcilo sniegumu, bet arī ar komandas galvenā trenera Viktora Dobrecova darbu. Papildus divām pieminētajām spēlēm FK Liepāja viesos ar 2:1 pārspēja Rīgas ''Skonto'', līdz ar to turpinot par sevi atgādināt katram, kurš pirms laika skaļi min virslīgas goda pjedestālu, līdz ar to cīņai par augstākajām vietām paliekot aktuālai.

Atgādinām, ka mēneša labākā futbolista titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un Latvijas Futbola Virslīga, kam seko Latvijas sporta žurnālistu balsojums, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!