Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Islandes futbola izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā Latvijas valstsvienību ne ar ko nepārsteidza, turklāt šī komanda spēlē diezgan primitīvu futbolu, uzskata aizsargs Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, savainojumiem nomocītā Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra otrajā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 0:3 (0:0) zaudēja pēdējos gados progresējušajai un daudziem talantiem bagātajai Islandes valstsvienībai, teju visu otro puslaiku aizvadot mazākumā.

"Pēc jebkura zaudējuma sajūtas nav tās patīkamākās. Domāju, ka nebūt neizspiedām no šīs spēles maksimumu. Pilnīgi noteikti varējām cīnīties par trīs punktiem," pēc mača sarunā ar žurnālistiem sacīja Gorkšs. "Pirms sarkanās kartītes jau bijām ļoti iesēdušies aizsardzībā, bet pieļauju, ka bez tās būtu nosargājuši vismaz neizšķirtu."

Kā zināms, šajā duelī sarkano kartīti jeb noraidījumu no laukuma izpelnījās Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš spēles laikā tika pie divām dzeltenajām kartītēm.

"Uzskatu, ka Rudņeva otrā dzeltenā kartīte bija mazliet "mīksta". Taču Eiropas futbolā laikam tā ir - ja pacel augšā elkoņus, tiesnesis piešķir dzelteno kartīti. Ja atdod spēles iniciatīvu, pēc tam to iegūt atpakaļ paliek arvien grūtāk. Domāju, ka iniciatīvu šajā spēlē atdevām par daudz," sacīja Gorkšs.

"Bīstamas situācijas neizveidojām, kamēr nebijām nonākuši iedzinējos ar 0:2. Tie, kuri laukumā devās uz maiņu, pastiprināja spēli, turklāt arī attieksme, ka vairs jau nav ko zaudēt, mūs atraisīja," izteicās Gorkšs.

Lai gan Latvijas izlases aizsargs un kapteinis Gorkšs šobrīd ir bez kluba, viņš atzina, ka, par spīti spēļu prakses trūkumam, duelis pret Islandi nav bijis fiziski grūts.

"Mani Islande pārāk nepārsteidza - viņi spēlē diezgan primitīvu futbolu. Ja ir viens spēlētājs, ko izcelt, tas ir Gilfi Sigurdsons, kurš guva pirmos vārtus. Pārējie nav nekas īpašs," izcēla Gorkšs.

Jau pirmdien Latvijas valstsvienībai atlases turnīrā gaidāma nākamā spēle, kad savā laukumā tā tiksies pret Turciju. Gorkšs piebilda, ka laiks sagatavoties šim mačam būs gana.

"Viens variants ir padoties, nolaist galvas un neko nedarīt, bet otrs - saņemties, trenēties un mēģināt mācīties no kļūdām, ko pieļāvām pret Islandi. Ceru, izdarīsim pareizos secinājumus. Variantu jau nav - ja zaudējam pret Turciju, kvalifikācijas cikls atkal ir beidzies, nemaz nesākoties. Tā mums ir tāda "būt vai nebūt" spēle," uzskata Gorkšs.

Pēc divām kārtām A grupā pa sešiem punktiem ir Čehijai un Islandei, Nīderlande iekrājusi trīs punktus, pa vienam punktam ir Latvijai un Kazahstānai, bet bez punktiem cīnās Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!