Foto: DELFI
Anglijas futbola valstsvienība 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē svētdien Tallinā ar rezultātu 1:0 (0:0) minimāli pieveica vietējo Igauniju.

Vienīgos vārtus mačā 73.minūtē pēc soda sitiena guva slavenais Veins Rūnijs.

Jau otrā puslaika sākumā Igaunijas izlase palika mazākumā, kad noraidīts par otro dzelteno kartīti tika tās kapteinis Regnars Klavans, tomēr rezultātu angļi atklāja vien 17 minūtes pirms pamatlaika beigām.

Tagad Rūnijs valstsvienībā guvis jau 43 vārtus un tikai pa sešiem precīziem sitieniem atpaliek no izlases visu laiku rezultatīvākā spēlētāja Bobija Čārltona.

Šajā mačā Anglijas izlases sākumsastāvā netika iekļauts Rahīms Stērlings, kurš pēc treniņa bija pavēstījis, ka jūtas noguris.

Anglija pirmās trīs spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, neielaižot nevienus vārtus, uzvarējusi vien trešo reizi vēsturē.

Vēl vienā E apakšgrupas spēlē svētdien Lietuva savā laukumā ar 0:2 zaudēja Slovēnijai. Slovēņiem abus vārtus ar četru minūšu intervālu - 33. un 37.minūtēs - guva Milivoje Novakovičs.

Šīs grupas kopvērtējumā tagad Anglijai ir deviņi punkti trijos mačos, bet tai ar sešiem punktiem seko Slovēnija un Lietuva, trīs punkti ir Igaunijai, bet bez punktiem cīnās Sanmarīno un Šveice.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Finālturnīrs 2016.gadā notiks Francijā. Šis būs pirmais Eiropas čempionāts, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!