Foto: AFP/Scanpix

Francijas pilsētā Lillē ceturtdien pirms tur gaidāmās UEFA Eiropas līgas futbolā spēles starp vietējo "Lille" komandu un Anglijas klubu Liverpūles "Everton" izraisījušās policistu un viesu vienības fanu sadursmes.

Notikušajās sadursmēs policisti pret satrakotajiem faniem lietojuši asaru gāzi, kas pirmoreiz tika izmantota jau trešdienas vakarā. Pirms tam nemierus izraisīja maskās tērptu vietējo futbola huligānu uzbrukums angļu faniem kādā no pilsētas bāriem.

Sadursmēs nopietni cietis vismaz viens no "Everton" līdzjutējiem.

Liverpūles klubs paudis, ka tā rīcībā ir informācija par diviem faniem, kuri guvuši maznozīmīgas traumas, aicinot līdzjutējus netuvoties pilsētas centrālajam skvēram, kur izcēlušās nesenākās sadursmes.

Pilsētas centra bāros šajās dienās pulcējušies simtiem angļu kluba fanu, vairākiem veikaliem bailēs no nekārtībām slēdzot savas durvis. Francijas policija uzsver, ka nekārtības sākušās pēc tam, kad tai asistējošs Lielbritānijas policists pūlī pamanījis vienu "Everton" kluba fanu, kuram ir huligāna reputācija, un kādu citu līdzjutēju, kurš agrāk ticis sodīts par narkotiku izplatīšanu.

Vietējie drošības spēki vēlējušies abas personas aizturēt, tomēr saņēmuši draudus no angļu līdzjutējiem un iemukuši kādā grāmatu veikalā. Pēcāk notikumos iejaukušies policijas spēki, kas īpaši apmācīti masu nekārtību kontrolēšanā.

"Everton" kluba līdzjutēji vēlāk sūdzējušies par policistu rīcību trešdienas vakarā, kad vairāk nekā 40 maskās tērpti "Lille" komandas atbalstītāji uzbrukuši viņiem bārā. Francijas futbola huligāni vēlāk aizmukuši, bet policija pielietojusi spēku pret aptuveni 100 uz vietas esošajiem angļu faniem.

Kārtību pirms futbola spēles pilsētas ielās cenšas nodrošināt vairāk par 800 policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!