Foto: Reuters/Scanpix

Itāļu speciālists Roberto Mančīni piektdien oficiāli atgriezās Itālijas A sērijas futbola čempionāta kluba Milānas "Inter" galvenā trenera amatā, apstiprinājusi komanda.

Par Mančīni stāšanos amatā jau iepriekš vēstīja Itālijas mediji, bet nu tas noticis oficiāli. Līdz ar to 49 gadus vecais speciālists "Inter" galvenā trenera amatā nomainījis Valteru Macari, kurš šo posteni ieņēma kopš pērnā maija.

Kluba paziņojumā mājaslapā "Inter" prezidents Ēiks Tohirs sacīja, ka kopā ar Mančīni viņi atkal padarīs šo Milānas vienību par vienu no vadošajām Eiropā.

"Piektdien pieņēmu sarežģītu lēmumu, no amata atbrīvojot Macari, kurš strādāja nepārtraukti un nedomāja par sevi, bet gan klubu. Mūsu mērķis ir atkal kļūt par vadošu komandu Eiropā, tāpēc esmu priecīgs sveikt ar atgriešanos Mančīni," izteicās Tohirs.

"Mančīni iepriekšējie sasniegumi runā paši par sevi, bet viņa starptautiskā pieredze un izsalkums pēc panākumiem aizvedīs komandu līdz jaunam līmenim," piebilda Tohirs.

Mančīni "Inter" komandu vadīja laikā no 2004. līdz 2008.gadam un trīs reizes pēc kārtas kļuva par valsts čempionu.

Bijušais Anglijas kluba Mančestras "City" galvenais treneris Mančīni bez darba bijis, kopš pagājušajā sezonā pameta Turcijas komandu Stambulas "Galatasaray".

Macari, kura vadībā 2013.gadā "Napoli" komanda izcīnīja A sērijas čempionāta otro vietu, ar "Inter" futbolistiem sāka strādāt pirms pagājušās sezonas, tomēr augstvērtīgus rezultātus nepanāca.

Pagājušajā sezonā Milānas klubs neieguva ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgas turnīru, bet A sērijas čempionātā pašlaik ieņem kopvērtējuma devīto vietu.

Pašlaik 53 gadus vecais Macari ar "Napoli" komandu strādāja kopš 2009.gada, bet pirms tam viņš trenēja citu pazīstamu Itālijas vienību "Sampdoria".

Mančīni no 2009.gada vadīja "City" komandu, ar kuru trīs reizes pēc kārtas ierindojās vietējā čempionāta labāko trijniekā un 2011./12.gada sezonā izcīnīja titulu. Pirms pārcelšanās uz Angliju itālis savā karjerā bija strādājis ar pašmāju klubiem Florences "Fiorentina" un Romas "Lazio".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!