Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu futbola superzvaigznei Lionelam Mesi svarīgākas ir Spānijas komandas "Barcelona" veiksmes, nekā paša otrdien uzstādītais UEFA Čempionu līgas rezultativitātes rekords, izteicās pats uzbrucējs.

Kā zināms, otrdien aizvadītajā F apakšgrupas piektās kārtas mačā "Barcelona" ar 4:0 (2:0) izbraukumā uzvarēja Kipras klubu Nikosijas APOEL, bet Mesi izcēlās trīs reizes. Tādējādi viņš savas karjeras laikā UEFA Čempionu līgā guvis jau 74 vārtus, par trim pārspējot spāņu uzbrucēja Raula savulaik iespēto.

"Esmu priecīgs sasniegt šādu rekordu tik svarīgā turnīrā kā UEFA Čempionu līga. Tomēr paši svarīgākie šajā cīņā ir komandas iegūtie trīs punkti turnīra kopvērtējuma tabulā," uzsvēra Mesi. "Centīsimies turpināt demonstrēt labu sniegumu un sasniegt nospraustos mērķus."

Tikmēr pirmos vārtus "Barcelona" kluba rindās otrdien guva urugvajiešu uzbrucējs Luiss Suaress.

"Uzbrucējam vienmēr ir svarīgi gūt vārtus, un pēc vairākām spēlēm beidzot man izdevās izmantot savu iespēju. Tomēr par visu svarīgāk ir palīdzēt komandai, taču šis vārtu guvums manu sirdi padarīja mierīgāku," atklāja Suaress.

Pēc piecām kārām F apakšgrupas līdere ar 13 punktiem ir Francijas čempionvienība Parīzes "Saint-Germain" (PSG), bet par punktu no tās atpaliek "Barcelona". Tieši šīs komandas savā starpā pēdējā kārtā noskaidros grupas uzvarētāju.

"Duelis pret PSG būs grūts, jo iepriekš viņu laukumā zaudējām. Viņiem sastāvā ir ļoti labi futbolisti, turklāt šī komanda kļūst arvien labāka. Taču šoreiz tie būsim mēs, kuri spēlēs savā laukumā, un mums jāizdara viss, lai triumfētu apakšgrupā," sacīja Mesi.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz 10.decembrim, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!