Foto: F64

Anglijas trešās līgas - "League One" - čempionāta klubs Kolčesteras "United" vēlas pagarināt sadarbību ar Latvijas futbola izlases kapteini Kasparu Gorkšu, vietējiem medijiem atklājis komandas galvenais treneris Tonijs Hjūmss.

Pašlaik 33 gadus vecais centra aizsargs Gorkšs uz četras nedēļas ilgu īstermiņa līgumu Kolčesteras komandai pievienojās šī mēneša pirmās nedēļas nogalē, bet kontrakts noslēgsies janvāra sākumā.

Kopš Gorkša ierašanās "United" klubs divos no trim mačiem savos vārtos nav ielaidis nevienu bumbu.

"Gorkšs kopā ar mums bijis trīs spēlēs, un vēlamies pagarināt ar viņu sadarbību. Patiesībā, vēl neesam sēdušies pie sarunu galda, taču grasāmies to darīt ļoti drīz. Viņš kopš ar pussargu Deividu Foksu ir pieredzējuši futbolisti, un viņus abus mums vajag," portāls "Eadt.co.uk" citē Hjūmsu. "Domāju, Kaspars pavadīto laiku šeit izbauda. Trīs maču laikā divreiz esam noturējuši savus vārtus neskartus. Tas noteikti kaut ko nozīmē."

Tikmēr vietējie mediji vēsta, ka interesi par Gorkšu izrāda līgu zemāk esošais Hārtlpūlas "United", taču šīs baumas neesot patiesas.

Gorkša līgums ar Kolčesteras klubu noslēgsies pēc Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas ceturtās kārtas mača pret Kārdifas "City" 2.janvārī.

"Mums situācija jāatrisina pirms šīs spēles. Gorkšs trenējas smagi, lai atgūtu sportisko formu, turklāt arī viņa attieksme ir lieliska, palīdzot jaunajiem futbolistiem," izcēla Hjūmss.

Centra aizsargs kopš šīs vasaras bija brīvais aģents, kad viņam noslēdzās līgums ar Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandu "Reading". Kopš tā laika viņš spēļu praksi bija guvis vienīgi Latvijas izlases rindās, kā arī trenējies ar pašmāju klubu "Skonto".

Latvijas izlasē Gorkšs līdz šim aizvadījis 66 spēles, gūstot piecus vārtus.

Kolčesteras klubs šobrīd ir viens no vājākajiem "League One" turnīrā, ar 21 spēlē izcīnītiem 20 punktiem kopvērtējumā ieņemot 21.vietu 24 komandu konkurencē. Izdzīvošanas zona no tā ir divu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!