Foto: AFP/Scanpix
Slavenais spāņu futbola uzbrucējs Fernando Torress pirmdien oficiāli atgriezies Spānijas čempionvienības Madrides "Atletico" sastāvā.

Sezonas pirmajā pusē Torress bija Anglijas kluba Londonas "Chelsea" īpašums, bet no tās viņš bija izīrēts Itālijas vienībai "AC Milan". Aizvadītajā nedēļas nogalē "Chelsea" pilnībā atdeva tiesības uz spāni "AC Milan" komandai, bet tagad tā viņu izīrējusi Madrides vienībai līdz 2016.gada vasarai.

"Viņš atgriežas mājās, kur kļuva par vienu no lielākajām zvaigznēm," teikts "Atletico" komandas paziņojumā.

Torress "Atletico" komandā sāka karjeru un jau 19 gadu vecumā kļuva par tās kapteini. Kopā Madrides vienības rindās viņš 244 spēlēs izcēlās ar 91 precīzu sitienu.

Pēc sekmīgā karjeras ievada Torress 2007.gadā pārgāja uz Anglijas premjerlīgas vienību "Liverpool", kur aizvadīja vēl trīsarpus sekmīgas sezonas, 142 mačos izceļoties ar 81 vārtu guvumu.

Savukārt 2011.gada janvārī viņš par toreizējo Lielbritānijas transfēra rekordu 50 miljoniem mārciņu (63 miljoniem eiro) pārgāja uz "Chelsea". Tiesa, pēc pievienošanās Anglijas galvaspilsētas klubam zuda Torresa ierastā rezultativitāte. Kopumā viņš "Chelsea" rindās vairāk nekā trīs gadu laikā aizvadīja 172 spēles, kuru laikā guva 45 vārtus.

Savukārt šajā sezonā spānis bija izīrēts "AC Milan" un guva vien vienus vārtus.

"Atletico" interesi par Torresu izrādīja jau vasarā, taču "Chelsea" prasītā transfēra summa pašreizējiem Spānijas čempioniem esot bijusi pārāk augsta.

Torress aizvadījis arī 110 spēles Spānijas izlasē, gūstot 38 vārtus. Viņš 2010.gadā palīdzēja Spānijai triumfēt Pasaules kausā, bet 2008. un 2012.gadā kļuva par Eiropas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!