Foto: F64
Aizvadītā gada Latvijas kausa ieguvēja un Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta trešā spēcīgākā vienība "Jelgava" līdz 2016.gada beigām pagarinājusi vienošanos ar kapteini Gintu Freimani.

Labās malas aizsargu 15 gadu vecumā treneris Dainis Kazakevičs uzaicināja uz Jelgavu no Saldus, kur Freimanis apguva pirmās futbola prasmes. Jau 2005.gadā Freimanis spēlēja "Jelgava" sastāvā pirmās līgas čempionātā. Nākamajos divos gados Freimanis pabija Ventspilī un Rēzeknē, bet 2007.gadā atgriezās Jelgavā.

Pēc sekmīgas sezonas Freimanis nonāca virslīgas komandā "Jūrmala-V.V.", bet 2009.gadā pievienojās tolaik pietiekami spēcīgajai "Rīgas" komandai. Savukārt vēl gadu vēlāk futbolists pārgāja uz īru klubu Sentpatrikas "Athletic", gūstot arī vārtus pret Londonas "Chelsea" dublieru komandu pārbaudes spēlē.

Tomēr šajā komandā viņš guva smagu savainojumu un 2011.gadā atgriezās "Jelgavas" sastāvā. Pēc šī gada Freimanis atkal centās pierādīt sevi ārzemēs, nokļūstot Vācijas pēc spēka piektajā līgā Greisvaldes "Pommern" sastāvā. 2012.gads bija smagākais "Jelgavas" vēsturē virslīgā, bet tieši pēc Freimaņa un Kaspara Ikstena pievienošanās sezonas otrajā pusē komandā parādījās līderi gan ģērbtuvēs, gan laukumā, kas ļāva aizvadīt fantastisku trešo riņķi un saglabāt vietu Latvijas augstākajā līgā. Savukārt šosezon jau Freimanis bija vienības kapteinis, palīdzot Jelgavai pēc 19 gadu pārtraukuma izcīnīt medaļas virslīgas turnīrā, kā arī uzvarēt Latvijas kausā un sacensties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Tieši pērn Freimanis 29 gadu vecumā debitēja arī Latvijas valstsvienībā.

"Divu gadu līgums ar Freimani noteikti ir īpašs notikums šajā starpsezonā. Gints ir bijis izteikts mūsu komandas kapteinis, tāpēc klubam ir liels prieks par sadarbības turpināšanu," paudis vienības direktors Jānis Vuguls. "Droši jau tagad varu pastāstīt, ka komandas pagājušās sezonas kodolu mums izdosies saglabāt."

Pirms tam "Jelgava" uz diviem gadiem bija pagarinājusi vienošanos arī ar pagājušās sezonas virslīgas labāko vārtsargu Kasparu Ikstenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!