Foto: AP/Scanpix
Pret pašreizējo Itālijas futbola izlases galveno treneri Antonio Konti sākta izmeklēšana spēļu sarunāšanas lietā, informē valsts prokurors.

Kopumā izmeklēšanā iekļautas 130 personas, bet Konte tiek turēts aizdomās saistībā ar 2010./2011.gada sezonu, kad viņš vadīja tobrīd Itālijas B sērijā spēlējošo "Siena" komandu.

Speciālista vadītais klubs tobrīd jau bija nodrošinājis iekļūšanu A sērijā, bet citas komandas par to tikai cīnījās. Kontes trenētā vienība sezonas pēdējās spēlēs demonstrēja vāju sniegumu, zaudējot vairākus punktus.

Pats speciālists gan noliedzis savu vainu par notikušo, bet 2012.gadā viņam šajā lietā jau tika piemērota četru mēnešu diskvalifikācija. Bijušais "Siena" futbolists toreiz apgalvoja, ka Konte bija informēts par vienošanos cīnīties neizšķirti ar "Novara" komandu. Pēc šīs cīņas abas vienības ieguva tiesības nākamajā sezonā spēlēt A sērijas čempionātā.

Tāpat saistībā ar Konti tiek izmeklēta vēl viena spēļu sarunāšanas lieta, kad viņš no 2007. līdz 2009.gadam vadīja citu B sērijas klubu "Bari".

Nepilnu četru gadu laikā Itālijas futbolā par spēļu sarunāšanu arestēti jau vairāk nekā 50 cilvēki.

Pašlaik 45 gadus vecais Konte, kurš pēdējo trīs sezonu laikā aizveda Turīnas "Juventus" līdz Itālijas čempionu kronim, pagājušajā vasarā kļuva par Itālijas izlases galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!