Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Afganistānas futbola izlase ir tikusi pie jauna galvenā trenera, kura izdevums ir aizvest komandu līdz 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, vēsta aģentūra ANSA.

Par Afganistānas izlases galveno treneri ir iecelts bosniešu izcelsmes vācu speciālists Slavens Skledžičs. 43 gadus vecajam trenerim šī būs pirmā pieredze darbā ar pieaugušo komandu - līdz tam viņš strādājis ar vairāku Vācijas bundeslīgas klubu junioru komandām, ieskaitot "Hannover" un Frankfurtes "Eintracht".

Pirms Skledžiča izlasi vadīja cits vācu speciālists Ēriks Rautemellers, kurš ar komandu nostrādāja vienu gadu. No 2008. līdz 2014. gada janvārim Afganistānas valstsvienību trenēja vietējie speciālisti.

Līdz šim Afganistānas izlasei Pasaules kausa finālturnīram nav izdevies kvalificēties.

Afganistānas futbola izlase tika izveidota 1922. gadā un par FIFA biedru kļuva 1948. gadā, taču saspringtās politiskās situācijas un talibu režīma nostājas dēļ no 1984, līdz 2002. gadam starptautiskas spēles neaizvadīja. Apritē afgāņu izlase atgriezās 2002.gadā, piedaloties Āzijas spēlēs. Augstāko pozīciju FIFA rangā Afganistānas izlase sasniedza 2013.gadā, kad pacēlās līdz 132. pozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!