Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas kausa futbolā pašreizējie īpašnieki "Jelgava" noslēguši līgumu ar aizsargu Abdulaju Dialo, kurš uzspēlējis arī savas nacionālās valstsvienības sastāvā, kā arī kļuvis par vietējā čempionāta uzvarētāju.

Ar Dialo līgums parakstīts uz diviem gadiem.

189 centimetrus garais aizsargs Dialo visu savu līdzšinējo karjeru aizvadījis Senegālas čempionātā "Casa Sport" komandā, kurā 2009.gadā debitēja tikai 16 gadu vecumā. Jau nākamajā sezonā aizsargs nostiprinājās komandas sastāvā un aizvien biežāk laukumā devās sākumsastāvā, kļūstot par vienu no galvenajiem pamatiem komandas spēlei aizsardzībā.

2010.gadā Dialo palīdzēja klubam izcīnīt bronzas medaļas, bet 2011. gadā viņš tika atzīts par visas līgas labāko aizsargu. 2012.gadā "Casa Sport" sastāvā Dialo guva arī pirmos vārtus augstākajā līgā, kopumā 18 spēlēs atzīmējoties ar diviem precīziem sitieniem. Tāpat 2011./12. gada sezonā "Casa Sport" sastāvā viņš kļuva arī par līgas čempionu.

2013.gadā raženais aizsargs pret Čīli aizvadīja savu pirmo spēli valstsvienības sastāvā. Par viņu jau iepriekš bijusi interese no Eiropas klubiem, tomēr apstākļu sakritības dēļ aizsargs Eiropā vēl nav spēlējis. "Jelgavas" komanda vēsta, ka Dialo ir mūsdienīgs centra aizsargs ar labu lēcienu un spēli otrajā stāvā. Tāpat viņš apveltīts labu tehniku, spēj pieturēt bumbu un vajadzības gadījumā var spēlēt arī kā balsta pussargs.

"Abdulajam šis ir pirmais ārzemju klubs, un pirmās nedēļas viņam bija īsts pārbaudījums - gan skarbie laikapstākļi, gan futbola infrastruktūra, kuru viņš, braucot uz Eiropu, visticamāk, bija iedomājies nedaudz citādāku, jo līdz šim komanda ar bumbu treniņos ir strādājusi maz," paudis "Jelgavas" komandas direktors Jānis Vuguls. "Neraugoties uz to, puisis ir pozitīvisma pilns. Galvenais treneris Vitālijs Astafjevs redz tehniski ļoti labi sagatavotu futbolistu ar vēl lielu izaugsmes potenciālu. Kopīgi strādāsim, lai Dialo apgūtu Eiropas futbola taktiskās īpatnības un ienestu mūsu komandas spēle Āfrikas uguntiņu."

Jau iepriekš Jelgavas komanda bija parakstījusi divu gadu līgumus arī ar Kasparu Ikstenu, Gintu Freimani, Kenediju Eribu un Mārci Ošu. Savukārt viena gada līgumi parakstīti ar pieredzējušajiem Darjušu Latku un Igoru Savčenkovu.

Aizvadītajā sezonā "Jelgavai" otro reizi izdevās izcīnīt Latvijas kausu un piedalīties Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kā arī pēc 19 gadu pārtraukuma izcīnīt Latvijas čempionāta medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!