Foto: F64

Par spēļu rezultātu sarunāšanu aizdomās turētās "Daugavas" komandas no Rīgas un Daugavpils joprojām nav saņēmušas naudu par dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, ceturtdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses sekretārs Jānis Mežeckis.

Par dalību sacensībās abām "Daugavas" komandām no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pienācās 120 000 eiro prēmija, tomēr jau pagājušajā gadā izskanēja informācija, ka LFF šo naudu ir pieturējusi.

"Nauda bija pārskaitīta mums, tomēr aizskaitījām to atpakaļ UEFA finanšu departamentam. Vienības savu naudu nav saņēmušas un visas pretenzijas var izteikt tikai UEFA, ko, cik zināms, Rīgas "Daugava" arī ir izdarījusi. Mēs ar šo naudu neoperējam," pauda Mežeckis.

2014.gadā abas "Daugavas" komandas startēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, kur nepārvarēja pirmo kārtu - Daugavpils vienība divu spēļu summā negaidīti ar 2:3 piekāpās Farēru salu klubam Leirvīkas "Vikingur Gota", bet Rīgas "Daugava" summā ar 0:8 piedzīvoja sagrāvi pret Skotijas vienību "Aberdeen".

Jau vasarā tika vēstīts, ka abu komandu pirmā spēle, kas Skotijā noslēdzās ar mājinieku uzvaru (5:0), bijusi aizdomīga, bet tās rezultātu, visticamāk, iespaidojuši Āzijas bukmeikeru sindikāti.

Kā ziņots, tāpat pagājušajā rudenī saistībā ar iespējamu spēļu sarunāšanu tika aizturēti Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas un vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs.

Vēl pagājušajā sezonā aizdomīgi rezultāti lielā skaitā konstatēti arī "Jūrmalas" komandas spēlēs.

Jau tagad zināms, ka šogad neviena no šīm trim vienībām virslīgas sacensībās nepiedalīsies.

"Regulāri tiekamies ar Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem, bet izmeklēšanas process turpinās. Domāju, ka līdz čempionāta sākumam daži jauni fakti parādīsies - tiklīdz drīkstēsim publiski sniegt informāciju, darīsim to," Mežeckis uzsvēra, ka spēļu sarunāšanas lieta nav noplakusi un turpinās aktīva tās izmeklēšana. "Kaut "Jūrmalas" komanda ir beigusi pastāvēt, joprojām tiek veikta izmeklēšana. Neviens nepārdzīvo, ka tāda komanda vairs nepastāv."

Kaut biedrības "Latvijas Futbola virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis pauda pārliecību, ka šī Latvijas futbola virslīgas sezona būs no spēļu sarunāšanas tīra, Mežeckis uzsvēra, ka tādu garantiju neviens nevar sniegt.

"Mums ir neoficiāls saraksts ar aizdomīgiem spēlētājiem un amatpersonām. Turpināsim darbu, bet pilnīgu garantiju, ka dzīvosim ideālā vidē, nevaram sniegt," izteicās LFF ģenerālsekretārs.

Kā zināms, nākamajā sezonā virslīgas čempionātā piedalīsies astoņas vienības, kas būs mazākais skaits kopš 2007.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!