Foto: F64
Kārtējo zaudējumu Francijas futbola čempionāta mačā sestdien piedzīvoja latviešu uzbrūkošā pussarga Jāņa Ikaunieka pārstāvētā "Metz" vienība, kas izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Stade Rennes" spēlētājiem.

Ikaunieks otrajam duelim pēc kārtas nebija pieteikts, bet vienīgos vārtus 20.minūtē guva Pols-Žoržs Nteps.

"Metz" komanda vietējā čempionāta spēlēs nav spējusi uzvarēt kopš 1.novembra.

Kā vēstīts, latviešu uzbrūkošais futbola pussargs Ikaunieks februārī debitēja "Metz" sākumsastāvā vietējās kausa izcīņas astotdaļfinālā, kurā, spēlējot viesos, 11 metru sitienu sērijā piekāpās zemākas līgas komandai.

Tikmēr uzvaru, iesildoties gaidāmajam UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes duelim, guva čempione Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kas ar 4:1 (1:0) savā laukumā pieveica "Lens" komandu.

Tāpat pārliecinošu uzvaru piektdien guva arī trešajā vietā esošā Marseļas "Olympique", kas izbraukumā ar 6:1 (4:0) sagrāva "Toulouse" spēlētājus.

Ar 56 punktiem 28 spēlēs līderpozīciju pārņēmusi PSG komanda, kurai ar 27 spēlēs izcīnītiem 54 punktiem Lionas "Olympique", kas svētdien viesos spēkosies ar "Montpellier". Tikmēr Marseļas "Olypique" ar 53 punktiem 28 spēlēs ir trešā.

Savukārt "Metz" vienība tikusi pie 22 punktiem un ieņem pēdējo vietu 20 komandu konkurencē. No 17.pozīcijas, kas nodrošina palikšanu Francijas augstākajā līgā, Ikaunieka pārstāvētais klubs atpaliek deviņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!