Foto: LETA

Lai Latvijas futbola izlase varētu celt savu kopējo meistarības līmeni, nepieciešams spēcīgs vietējais čempionāts, uzskata valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Pirms pārbaudes spēles ar Ukrainas valstsvienību notika preses konference, kurā Pahars izteica savu viedokli par Latvijas futbola līmeni. "Pirmkārt, nepieciešams spēcīgs vietējais čempionāts! To es redzu kā pastiprinājumu Latvijas futbola kopējā līmeņa celšanai. Bez spēcīga čempionāta grūti par kaut ko runāt vispār. Neskaitot finanses, protams – jo tas vienmēr ir pats galvenais faktors! Ja būtu finanses, klubi piesaistītu spēcīgus leģionārus, tiktu paaugstināts čempionāta līmenis. Attiecīgi tādā gadījumā augs arī vietējie pašmāju jaunie futbolisti! Celsies arī kopējais līmenis," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā citēts Pahara teiktais. 

Savukārt, runājot par gaidāmo spēli ar Ukrainas izlasi, Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka tā ir stipra komanda, kas spēlē organizēti un tajā ir individuāli ļoti spēcīgi futbolisti. "Komandā ir kreatīvi spēlētāji, kas spēj vienatnē izšķirt spēles likteni. Negribu vienkārši pārskaitīt visus Ukrainas izlases futbolistus. Labu spēlētāju šajā komandā netrūkst."

Latvijas izlasei šajā pārbaudes spēlē galvenais mērķis ir parādīt labu sniegumu, uzvarēt spēli un iespēlēt optimālo sastāvu. "Mēs saprotam, ka spēlējam ar spēcīgu komandu no futbola valsts, bet ar to jau šī spēlē būs arī interesantāka," sacīja Pahars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!