Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piemērojusi pagaidu diskvalifikāciju skandalozā Latvijas kluba Daugavpils "Daugava" bijušajiem futbolistiem Jevgēņijam Kosmačovam un Aleksandram Vlasovam, tehniskajam direktoram Jevgēņijam Klopovam un galvenajam trenerim Ivanam Tabanovam no Moldovas.

Iepriekš diskvalifikāciju Kosmačovam, Vlasovam, Klopovam un Tabanovam bija piemērojusi jau Latvijas Futbola federācija (LFF), bet nu tai pievienojusies arī FIFA, liedzot šiem cilvēkiem strādāt futbolā jebkurā citā pasaules valstī.

Kā zināms, pagājušā gada oktobrī saistībā ar spēļu sarunāšanu tika aizturēti astoņas ar Daugavpils "Daugavu" saistītas personas. Starp tām bija Tabanovs, Vlasovs un Kosmačovs. Tāpat aizturēts tika arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis tika piemērots arests. Tikmēr pārējiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Tiesa, martā sākumā Gavrilovs pret drošības naudu tika atbrīvots.

"Daugava" un tās priekštece Daugavpils "Dinaburg" jau ilgstoši tikušas saistītas ar iespējamu spēļu sarunāšanu gan vietējā, gan Eiropas līmenī.

Šajā jautājumā LFF saņēmusi dažādus ziņojumus no UEFA un totalizatoru likmju monitoringa kompānijas "Federbet". 2009.gadā "Dinaburg" vienība tika izslēgta no virslīgas, bet tās prezidents Gavrilovs un galvenais treneris Tamazs Pertija uz mūžu diskvalificēti no Latvijas futbola. Vēlāk "Dinaburg" apvienojās ar "Daugavu", bet nākamajā gadā Pertijam tika atcelta mūža diskvalifikācija, un patlaban viņš vada Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta vienību Rīgas "Skonto".

Daugavpils "Daugava" pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionātā, bet komandas nākotne nav skaidra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!