Foto: Shutterstock
Lepnumam par spēlēšanu valstsvienībā ir jābūt jebkura sportista asinīs. To nesen pierādīja kāds Montserratas futbolists, kurš savu patriotismu pierādīja ar neticami garu un ilgu pārlidojumu, lai spēlētu valstsvienības sastāvā, vēsta "Daily Record".

Skotijas premjerlīgas klubā "Partick Thistle" spēlējošais Lails Teilors nāk no Montserratas, mazas valsts Karību jūrā, kurā dzīvo tikai nepilni 5000 cilvēku un kuras platība ir aptuveni 100 kvadrātkilometri. Viņa vecaistēvs dzimis Montserratā, un uzbrucējs savu senču dzimteni nav aizmirsis.

Marta beigās Teilors devās palīgā savai valstsvienībai 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijā CONCACAF zonas pirmās kārtas mačos pret Kirasao valstsvienību. Ilgo ceļojumu futbolists sāka Glāzgovā, pēc vairākām pārsēšanās reizēm viņš nokļuva dzimtenē, no kurienes kopā ar visu izlasi devās uz Kirasao. Pēc tam abas komandas vēlreiz tikās jau Montserratā, un pēc otrā mača Teilors atgriezās Skotijā.

Kopā 11 dienu laikā Skotijas premjerlīgas futbolists ceļojumā veica gandrīz 15 000 kilometrus, lidoja ar 12 lidmašīnām un brauca ar diviem prāmjiem. Lai gan Montserratas izlase divu spēļu summā zaudēja ar 3:4, Teiloram šīs dienas paliks atmiņā uz mūžu. Tā bija pirmā reize, kad futbolists viesojās savā senču dzimtenē, un viņš savā debijas spēlē arī guva vārtus.

"Ceļojums mani nenogurdināja, jo man bija iespēja pārstāvēt valsti, no kuras nāk mani senči. Tikai dažiem karjeras laikā izkrīt tā laime spēlēt valstsvienībā," pēc ilgā ceļojuma teicis futbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!