Foto: Reuters/Scanpix

Ar Itālijas čempiones Turīnas "Juventus" un Spānijas granda Madrides "Real" divcīņu šodien sākas UEFA Čempionu līgas futbolā pusfināls.

Cīņas sākums Turīnā ieplānots plkst.21.45 pēc Latvijas laika, bet šo dueli tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Viasat Sport Baltic".

"Juventus" futbolisti pusfinālu sagaida uz labas nots, jo aizvadītās nedēļas nogalē Turīnas klubam jau ceturto gadu pēc kārtas izdevās kļūt par Itālijas čempioniem, bet kopumā tas par valsts labāko kļuvis jau 31.reizi. Šī komanda joprojām saglabā izredzes uzvarēt trīs turnīros šosezon - bez valsts titula tā var pievienot arī UEFA Čempionu līgas un Itālijas kausa trofejas.

Abas komandas iepriekšējo reizi tikās pagājušās sezonas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra ietvaros, kad Madrides klubs savā laukumā uzvarēja ar 2:1, bet Turīnā vienības cīnījās neizšķirti 2:2.

"Juventus" futbolisti savā laukumā Eirokausu mačos nav pārspēti jau 12 spēlēs pēc kārtas, turklāt šīs sezonas UEFA Čempionu līgā šim klubam izdevies savu skatītāju priekšā uzvarēt četrās no pēdējām piecām spēlēm. Tikmēr "Real" uzvarējuši astoņos no 11 izbraukuma mačiem.

UEFA Čempionu līgas finālā "Juventus" nav iekļuvuši kopš 2003.gada, bet "Real" pusfinālā spēlē piekto gadu pēc kārtas, pērn pirmo reizi kopš 2002.gada sasniedzot finālu un tajā triumfējot.

Pirms tam astotdaļfinālā "Juventus" divu spēļu summā ar 5:1 pieveica Vācijas klubu Dortmundes "Borussia", bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 apspēlēja Francijas čempionāta komandu "Monaco". Savukārt "Real" pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā ar 5:4 par mata tiesu pieveica Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas, bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja Spānijas čempionus Madrides "Atletico".

Sagaidāms, ka "Juventus" šajā mačā nepalīdzēs aizsargs Urugvajas aizsargs Martins Saseress un Francijas valstsvienības pussargs Pols Pogbā. Tikmēr "Real" nepalīdzēs horvātu pussargs Luka Modričs un Francijas izlases uzbrucējs Karims Benzemā.

Otra pusfināla pirmā spēle, kurā Spānijas klubs "Barcelona" uzņems Minhenes "Bayern" no Vācijas, tiks aizvadīts trešdien.

Finālā iekļūs uzvarētājs divu spēļu summā, bet pusfināla atbildes spēles tiks aizvadītas 12. un 13.maijā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls norisināsies 6.jūnijā Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!