Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas Futbola federācija (FFA) paziņojusi, ka atsakās pretendēt uz lielo FIFA turnīru rīkošanu, kamēr tiks atrisināts korupcijas skandāls, ziņo "Reuters".

"Pašreizējā situācijā Austrālija negrasās iesniegt pieteikumu rīkot jebkādu FIFA turnīru. FFA ir likusi skaidri saprast, ka ir nepieciešamas apjomīgas reformas. FIFA problēmas ir dziļas un sakņojas kultūrā, kas veidojusies gadu desmitiem. Līdz brīdim, kamēr visa esošā vadības struktūra tiks pārskatīta, grūti iedomāties, ka FFA izvirzīs Austrālijas pieteikumu turnīru rīkošanai," teikts AFF izplatītajā paziņojumā.

Vispirmām kārtām Austrālija atteiksies iesniegt pieteikumu rīkot 2023. gada pasaules čempionātu sievietēm, par ko iepriekš bija izrādījusi interesi. Austrālija iepriekš saņēma tiesības rīkot un šā gada janvārī sekmīgi aizvadīja Āzijas kausa izcīņu futbolā.

Kā zināms, šobrīd ASV varas iestādes ir aizturējušas vairākas esošās un bijušās augstas FIFA amatpersonas un veic izmeklēšanu par kukuļdošanu, izspiešanu un šantāžu. Izmeklēšanu ir ierosinājušas arī Šveices varas iestādes.

Izmeklēšana notiek arī saistībā ar 2018. un 2022. gada Pasaules kausa turnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu, un arī Austrālijas pieteikums tiek pārbaudīts. Vietējie mediji jau aicinājuši FFA prezidentu Frenku Loviju atkāpties no amata, līdz Austrālijas pieteikums šai izmeklēšanā tiks atzīts par godīgu, bet viņš uzstāj, ka tas bijis "tīrs", raksta "The Guardian".

Kā ziņojām iepriekš, Austrālijas policija sākusi aprēķināt, cik lielus zaudējumus nesusi iespējamā FIFA korupcija valstij, neveiksmīgi kandidējot uz 2022.gada Pasaules kausa rīkošanu. Austrālijas kandidatūrai valsts no budžeta resursiem atvēlēja 32,84 miljonus ASV dolāru, bet balsojumā saņēma tikai vienu balsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!