Foto: LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pirms 2016.gada Eiropas čempionāta mača pret Nīderlandes valstsvienību uzsvēra, ka šī cīņa būs liels šovs, taču liela nozīme Latvijas izlases sniegumā būs pieredzējušajiem spēlētājiem.

Kā ziņots, Latvijas izlase piektdien savā laukumā uzņems Nīderlandes valstsvienību. Mača sākums plkst. 21:45.

"Šī būs īpaša spēle, no kuras mēs visi varēsim gūt baudu. Ne katru dienu kāda no pasaules labākajam izlasēm spēlē Rīgā," preses konferencē pirms spēles sacīja Pahars. "Gatavojamies bez īpašas spriedzes, bet Nīderlandei šis mačs ir svarīgs. Jūtama ažiotāža un gribam parādīt labu sniegumu, tādējādi iepriecinot līdzjutējus. Rīt gaidāms liels šovs."

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs neslēpa, ka pirms cīņas ar Nīderlandi izjūt satraukumu: "Mandrāža bija pat pirms preses konferences. Es nejustos labi, ja man pirms spēles nebūtu uztraukums. Lai arī komandā ir daudz jauno spēlētāju, no viņiem nekādu nervozitāti nejūtu. Varbūt tā parādīsies pirms spēles, kad redzēs pilnās tribīnes. Vienmēr patīkami, ja stadions ir pilns ar mūsu skatītājiem. Ne katru spēli mēs spēlējam pie pilnām tribīnēm un ar šādu ažiotāžu."


Pahars stāstīja, ka visiem futbolistiem, kuri ir treniņnometnē, ir iespējas tikt laukumā, pat debitantam Daniilam Ulimbaševam un kādu laiku uz izlasi neizsauktajam Artūram Karašauskam. Nelieli savainojumi esot Artūram Zjuzinam un Aleksandram Fertovam, tomēr viņi šodien varēja trenēties.

"Mums ir labs sastāvs, iepriekšējās spēles parādīja, ka esam kļuvuši stabilāki. Par spēli Amsterdamā man ir smagas atmiņas, negribu par to domāt. Zaudējumi ir jāaizmirst ātri, vajag gatavoties nākamajai spēlei," sacīja Pahars. "Visas iepriekšējās Nīderlandes spēles esam redzējuši. Par Robena iztrūkumu mēs nedomājam. Varbūt viņiem klāsies labāk, varbūt sliktāk."

Latvijas izlases treneris apzinās, ka Nīderlandes izlase aktīvi izmantos presingu, jo viņi ir favorīti, tomēr arī mūsu spēlētāji ir pietiekami ātri un var izdarīt precīzu tālu piespēli pretuzbrukumam.

"Šādās spēlēs pieredzējušie spēlētāji ir ļoti svarīgi. Ir vajadzīgi spēlētāji kā Kaspars Gorkšs, pat ja viņš ir bez spēļu prakses. Iepriekš Aleksandrs Koļinko aizvadīja labas spēles, bet viņam ir 40 gadi. Dažreiz pieredze ir vērtīgāka nekā citas īpašības," stāstīja Pahars.

"Neesmu apmierināts ar mūsu "leģionāru" spēļu praksi. Šajā jautājumā vienmēr esmu neapmierināts. Neatceros laikus, kad mūsu visi spēlētāji bijuši 100 % gatavi spēlei. Treniņnometnē mēs daudz strādājam ar šiem spēlētājiem," skaidroja treneris.

Gorkšs pēc sezonas beigām uzreiz pēc īpaša plāna sāka gatavoties spēlei pret Nīderlandi. "Man kā profesionālam sportistam ir uzdevums sevi uzturēt formā. Uzreiz pēc sezonas sazinājos ar treneriem. Visu esmu izdarījis pēc labākās sirdsapziņas."

Tikmēr Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva jautājumā jaunumu neesot, Pahars gaida zvanu no paša futbolista, kad viņš būs gatavs atgriezties valstsvienības sastāvā.

Arī Gorkšs izteicās par Nīderlandes līdera nepiedalīšanos spēlē: "Robens pirmajā spēlē, iespējams, bija 40 procenti no komandas, bet viņiem ir daudz līderu, jebkurš var uzņemties līdera lomu. Apzināmies, ka jāaptur visi 11 spēlētāji. Klāss Jans Huntelārs un Robins van Pērsijs ir augsta līmeņa spēlētāji. Man kā aizsargam ir interesanti sevi pārbaudīt pret tādām zvaigznēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!