Foto: AP/Scanpix

Bijušais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijās (FIFA) izpildkomitejas valdes loceklis Čaks Bleizers, kurš 2013. gadā atzīts par vainīgu nelikumīgās darbībās, jau pirms tam piegādājis ASV varas iestādēm informāciju par notiekošo pasaules futbola vadošajā organizācijā.

Tas kļuvis zināms pēc tam, kad ASV prokuratūra publiskojusi Bleizera apsūdzības rakstu. Pagājušajā nedēļā Ņujorkas tiesa lika ASV prokuratūrai publiskot šos dokumentus, kuros atrodama informācija, ka Bleizers ziņojis par notiekošo kopš 2011. gada decembra. ASV prokuratūra gan uzstāja, ka apsūdzību nevar publiskot, jo tādējādi būs apdraudēta Bleizera drošība, tomēr šie argumenti nav bijuši pietiekami spēcīgi.

70 gadus vecais Bleizers, kurš savulaik bija CONCAAF ģenerālsekretārs, FIFA strādāja no 1996. līdz 2013. gadam. Tādējādi vismaz divus gadus Bleizers, strādājot FIFA, piegādāja informāciju ASV prokuratūrai par notiekošo šajā organizācijā. ASV prokuratūras un Bleizera vienošanās paredzēja, ka FIFA amatpersona piegādās informāciju par nelikumībām, finanšu mahinācijām, veiks slepenas darbības un arī liecinās tiesā pret FIFA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!