Foto: RIA Novosti/Scanpix
Futbola līdzjutējiem, kuri ieradīsies Krievijā uz 2018. gada Pasaules kausa finālturnīru, var nākties dzīvot teltīs vai bijušo padomju pionieru nometņu mājiņās, vēsta "Reuters".

Sākotnēji, veicot pieteikumu rīkošanai, Krievija solīja izveidot papildus 100 000 viesnīcu numuriņus, lai fani varētu justies komfortabli. Taču ekonomiskā krīze, ko vēl vairāk pastiprināja naftas cenu kritums un Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju saistībā ar karadarbību Ukrainā, likusi rīkotājus un Krievijas valdību mainīt nodomus.

Jau aprīlī Krievija nolēma samazināt izmaksas un nebūvēt 25 jaunas viesnīcas, bet pagājušajā mēnesī 2018. gada Pasaules kausa budžets tika pārskatīts vēlreiz un atkal krietni samazināta izdevumu daļa. Kā norāda rīcības komitejai tuvu stāvošas personas, kuras vēlējās palikt anonīmas, tiek vairākās izdevumu pozīcijās spriests par dažādiem citiem alternatīviem variantiem, kuri samazinātu tēriņus.

Viens no tēriņu "apcirpšanas" galvenajiem punktiem esot viesu izmitināšanas jautājums. "Nevar "nogriezt" stadionu celtniecības budžetus, nevar "nogriezt" treniņu vietu iekārtošanas budžetus, bet, ja ir iespēja "nogriezt" 20-30 viesnīcu būvniecību, tad to var apdomāt," teicis kāds avots.

Kā viens no variantiem apspriests fanu izmitināšana uz dažādiem ūdens transporta līdzekļiem – prāmjiem, kuģiem, utt. Tiek spriests par viesu izmitināšanu studentu viesnīcās, kurās plānots palielināt komforta līmeni. Tāpat rosināts viesus izmitināt bijušo padomju pionieru nometņu vietās, kuras daudzas vairs nav tik populāras un vasarās esot tukšas.

Kritiķi gan norāda, ka tādā gadījumā jārēķinās ar vairākām līdzjutēju grupām, kuras neizvēlēsies palikt dzīvot Krievijā un pēc spēlēm labāk mēros tālo ceļu atpakaļ, bet pēc vairākām dienām atpakaļ uz jau nākamo savas izlases spēli.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrs futbolā Krievijā risināsies no 14. jūnija līdz 15. jūlijam 11 pilsētu 12 stadionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!