Foto: AP/Scanpix

Pazīstamā Vācijas kluba Dortmundes "Borussia" futbolisti UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā divu maču laikā pamanījās gūt 11 punktus, pārliecinoši iekļūstot apakšgrupu turnīrā.

"Play-off" kārtas atbildes mačā "Borussia" savā laukumā ar 7:2 (4:1) sagrāva Norvēģijas komandu Šīenas "Odd", divu spēļu summā triumfējot ar 11:5.

Atbildes cīņā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Marko Reiss.

Pirms nedēļas Dortmundes klubs viesos uzvarēja ar 4:3, šajā cīņā pamanoties atspēlēties no trīs vārtu deficīta.

Tikmēr citā pārī neveiksmi piedzīvoja Anglijas premjerlīgas komanda "Southampton", kas atbildes mačā izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Dānijas čempioniem "Midtjylland", divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar 1:2.

Līdz ar to "Southampton" nespēja pievienoties citiem angļu klubiem Totenhemas "Hotspur" un "Liverpool", kas jau automātiski iekļuvuši UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Tikmēr Bilbao "Athletic" komanda no Spānijas par mata tiesu sasniedza grupu turnīru. Pirms nedēļas notikušajā pirmajā mačā spāņu klubs izbraukumā ar 2:3 piekāpās Slovākijas vienībai "Žilina", taču ceturtdien atbildes spēlē savu skatītāju priekšā bija pārāki ar 1:0. Divu dueļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, taču tālāk tika "Athletic", pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīru sasniedza arī zvaigžņotais Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", kas divu spēļu summā ar 4:0 uzvarēja Grieķijas klubu "Atromitos".

Grupu turnīrā iekļuvusi arī slavenā Nīderlandes komanda Amsterdamas "Ajax", divu spēļu summā ar 1:0 pieveicot Čehijas vienību Jablonecas "Baumit", kur iepriekšējā sezonā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala.

Tikmēr no Latvijas klubu pāridarītājiem apakšgrupu turnīru nespēja sasniegt Somijas čempione Helsinku HJK, kas divu spēļu summā ar 1:5 piekāpās Krievijas klubam "Krasnodar", lai gan atbildes mačs Helsinkos ceturtdien noslēdzās bezvārtu neizšķirti. Savukārt Maķedonijas komanda Skopjes "Rabotnički" divu maču summā ar 1:2 atzina cita krievu kluba Kazaņas "Rubin" pārākumu, bet Serbijas vienība Novi Sadas "Vojvodina" ar 0:5 piekāpās Plzeņas "Viktoria" no Čehijas.

Kā zināms, HJK komanda UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā pārspēja Latvijas čempioni "Ventspils", bet "Rabotnički" un "Vojvodina" Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā uzveica attiecīgi "Jelgavu" un Jūrmalas "Spartaku".

UEFA Eiropas līgas apakšgrupu turnīra izloze notiks piektdien.

Pamatturnīram jau automātiski kvalificējusies arī Latvijas vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices vienība "Sion".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!