Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Izraēlā izraisījies futbola skandāls, kas var apdraudēt pat valdības stabilitāti, ziņo ārzemju mediji.

Vairāki reliģiozi Izraēlas pirmās līgas futbolisti bija vērsušies tiesā ar prasību aizliegt futbola spēles sestdienās, un tiesa viņu prasību apmierināja, lemjot, ka brīvdienās aizvadīt mačus ir pretlikumīgi. Uz to Izraēlas Futbola federācijas (IFF) un profesionālās futbola līgas direktorāts pieprasījuši valdības lēmumu, kas atļauj spēlēt sestdienās, pretējā gadījumā jebkādas ar futbolu saistītas darbības valstī tiks apturētas uz nenoteiktu laiku. Valdībai dots laiks līdz trešdienas, 9. septembra, vakaram, vēsta izdevuma "Sport Ekspress" korespondents Izraēlā.

Izraēlas futbola dzīves vadītāji no valdības pieprasa oficiālu ar likumu nostiprinātu atļauju visu reliģiju pārstāvjiem aizvadīt futbola spēles brīvdienās. Ja tas netiks panākts, futbola aktivitātes valstī tiks pārtrauktas uz ilgstošu laiku, vismaz līdz likumprojekta apspriešanai parlamentā, kas šobrīd atrodas atvaļinājumā.

Lielākā daļa futbola līdzjutēju pieprasa Izraēlas premjerministru izdarīt spiedienu uz ekonomikas ministru, kurš var ietekmēt jautājuma risināšanu, un draud ar plašām demonstrācijām. Atsevišķi Izraēlas futbola klubi paziņojuši par gatavību spēles aizvadīt tikai sestdienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!