Foto: Reuters/Scanpix

Portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu sestdien Spānijas čempionāta mačā guva piecus vārtus, palīdzot viņa pārstāvētajai Madrides "Real" ar 6:0 (4:0) pārspēt Barselonas "Espanyol".

Līdz ar veiksmīgo spēli portugāļu uzbrucējs kļuvis par "Real" rezultatīvāko spēlētāju Spānijas čempionātā - 230 vārti 202 mačos.

Pirmie trīs vārti šajā duelī tika gūti jau pēc 21 nospēlētas minūtes. Šis bija ātrākais "hat-trick" Ronaldu karjerā. Iepriekšējo rekordu portugālis bija sasniedzis šī gada maijā, kad vietējā čempionāta mačā pret "Getafe" trīs vārtus guva pirmajās 34 minūtēs.

Tāpat Ronaldu kļuvis tikai par trešo futbolistu Spānijas čempionātā, kurš vienā izbraukuma duelī guvis piecus vārtus.

Zīmīgi, ka šie bija pirmie Ronaldu vārti šosezon. Bez portugāļa šajā mačā vēl vienus vārtus guva Francijas valstsvienības uzbrucējs Karims Benzemā.

Kā zināms, šovasar pie "Real" stūres devies Rafaels Benitess, kurš galvenā trenera amatā nomainīja itālieti Karlo Ančeloti. Itāļu speciālists iepriekš paudis, ka viņš nešaubās, ka Ronaldu arī šosezon cīnīsies par labākā snaipera godu.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pirmo vietu ieņem "Real", taču viņi un "Espanyol" futbolisti ir vienīgie, kas aizvadījuši pa trim spēlēm. Pašlaik bez zaudējumiem cīnās vēl četras komandas, tai skaitā "Barcelona" un Madrides "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!