Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) korupcijas lietas izmeklēšanā vēl nav beidzies "pirmais puslaiks", pirmdien Cīrihē preses konferencē paziņoja Šveices ģenerālprokurors Mihaels Laubers.

Viņš norādīja, ka izmeklēšanas rezultātā ir konfiscēti finanšu aktīvi un nekustamie īpašumi Šveices Alpos. "Mēs neesam sasnieguši pat puslaika pārtraukumu," sacīja Laubers

Šveices ģenerālprokurors norādīja, ka izmeklētāji koncentrējas noskaidrot korupcijas ietekmi uz FIFA amatpersonu lēmumu pieņemšanu piešķirt Krievijai un Katarai attiecīgi 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas tiesības.

ASV ģenerālprokurore Loreta Linča pavēstīja, ka drīzumā tiks izvirzītas apsūdzības vēl vairākām personām. Viņa arī pauda cerību, ka sešas FIFA amatpersonas, kas joprojām ir ieslodzījumā Cīrihē, drīzumā varētu stāties ASV tiesas priekšā.

Jau ziņots, ka izmeklēšanā noskaidrots, ka kukuļos un citos nelikumīgos darījumos FIFA amatpersonām samaksāti 150 miljoni ASV dolāru. Šobrīd apsūdzības izvirzītas 14 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!